Οι Αμερικανοί προειδοποιούν για πιθανές επιθέσεις με βόμβες σε σωληνάρια οδοντόπαστας…




Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν προειδοποίηση την Τετάρτη προς τις αρχές ορισμένων αεροδρομίων όπως επίσης και σε αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να ελέγχουν τα σωληνάρια με τις συσκευασίες οδοντόπαστας που φέρουν επιβάτες.

Οπως αναφέρεται αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά για την τοποθέτηση βόμβας μέσα στα αεροπλάνα , δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε εάν κάποια συγκεκριμένη απειλή οδήγησε τις υπηρεσίες ασφάλειας να προχωρήσουν στην προειδοποίηση, η οποία δεν έχει εκδοθεί για το ευρύ κοινό. Ορισμένοι αμερικανοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας , αλλά ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Σότσι είναι ασφαλές .

Οι ρωσικές αρχές ασφελείας βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν την Παρασκευή στο Σότσι. Τον περασμένο Δεκέμβριο βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν το θάνατο 34 ανθρώπων στο Βόλκογκραντ 700 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σότσι. Οι επιθέσεις αναζωπύρωσαν τους φόβους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΜΠΙΛΙ ΤΖΙΝ ΚΙΝΓΚ

Δεν θα παραστεί τελικά η θρυλική Μπίλι Τζιν Κινγκ στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, καθώς η μητέρα της είναι βαριά άρρωστη.

Η παρουσία μιας εκ των κορυφαίων φυσιογνωμιών στην ιστορία του τένις, είχε έντονη σημειολογική σημασία, καθώς η Κινγκ ήταν μία από τους τρεις δηλωμένους ομοφυλόφιλους που θα συνόδευαν την αποστολή των ΗΠΑ. Αποτέλεσε, μάλιστα, επιλογή του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και για το λόγο αυτό ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση: «Οι σκέψεις του προέδρου αυτή τη στιγμή είναι στην οικογένεια της δεσποινίδας Κινγκ».

Η 70χρονη πλέον, κάτοχος 39 τίτλων γκραν σλαμ, σε δική της ανακοίνωση τονίζει: «Το σημαντικό για μένα είναι να μείνω κοντά στη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ομπάμα που με συμπεριέλαβε σ΄ αυτή την ιστορική αποστολή και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας στο Σότσι».

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, δεν επηρεάζει το μήνυμα κατά της ομοφοβίας και της σκληρής πολιτικής του Πούτιν απέναντι στους “gay”. Ετσι, έγιναν ανακατατάξεις στους ρόλους που θα έχουν οι ομοφυλόφιλοι αθλητές, αφού η Κινγκ θα συνόδευε την αποστολή στην τελετή έναρξης. Τη θέση της θα πάρει η ασημένια Ολυμπιονίκης του Βανκούβερ (2010) στο Χόκεϊ επί πάγου, Κέιτλιν Κέιχοου, ενώ παρών θα είναι και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Κάλγκαρι (1988) στο καλλιτεχνικό πατινάζ, Μπράιαν Μποϊτάνο.

ΠΗΓΗ: AFP, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: