Νικητής ο Νικόλας – Νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ




ΑΝΑΝΕΩΣΗ 1.59 π.μ. ΩΡΑ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 565 ψήφων Παγκύπρια. Δεν αναμένεται ότι θα γίνει ανακήρυξη μιας και υπάρχει αμφισβήτηση αποτελέσματος από το επιτελείο του ηττημένου Μάριου Καρογιάν.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 1.17 π.μ. ώρα Κύπρου

Λευκωσία: Στήθος με στήθος η μάχη στη Λευκωσία. Με καταμετρημένες 2184 ψήφους, ο Μάριος Καρογιάν λαμβάνει 1094 ψήφους και ο Νικόλας Παπαδόπουλος 1053. Θρίλερ προβλέπεται η μάχη στη Λευκωσία. Στη Λευκωσία ψήφισαν 9.240 μέλη του ΔΗΚΟ.

Με βάση τα επίσημα τελικά αποτελέσματα για τις άλλες επαρχίες, στη Λεμεσό ψήφισαν 6.043 μέλη, με τον Μάριο Καρογιάν να λαμβάνει 2.963 ψήφους ή ποσοστό 49,68% και τον Νικόλα Παπαδόπουλο να λαμβάνει 3.001 ψήφους ή 50,32%. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 51 και τα λευκά 28.
 
Στην Πάφο, σε σύνολο 4.038 ψηφοδελτίων, ο Μάριος Καρογιάν έλαβε 1.407 ψήφους ή ποσοστό 35,34% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος 2.574 ψήφους ή 64,66%. Άκυρα 10 και λευκά 47.
 
Στη Λάρνακα, σε σύνολο 2.940 ψηφοδελτίων, ο Μάριος Καρογιάν έλαβε 1.403 ψήφους ή 48,51% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος 1.489 ψήφους ή 51,49%. Άκυρα 17 και λευκά 31.
 
Στην Αμμόχωστο (Λάρνακα), σε σύνολο 976 ψηφοδελτίων, ο Μάριος Καρογιάν έλαβε 586 ψήφους ή 60,66% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος 380 ή 39,34%. Άκυρα 4 και λευκά 6.
  
Στην Αμμόχωστο (Αινείας), σε σύνολο 1.497 ψηφοδελτίων, ο Μάριος Καρογιάν έλαβε 820 ψήφους ή ποσοστό 55,8% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος 650 ή 44,2%. Άκυρα 19 και λευκά 8.
 
Προβάδισμα 924 ψήφων σημειώνει παγκύπρια πλην Λευκωσίας ο Νικόλας Παπαδόπουλος έναντι του Μάριου Καρογιάν για την Προεδρία του ΔΗΚΟ.

Πρωτιά στον Νικόλα Παπαδόπουλο έδωσε η Πάφος

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε ποσοστό 65% περίπου στην Πάφο, ενώ ο Μάριος Καρογιάν 35% περίπου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην επαρχία Πάφου για την εκλογή του προέδρου του ΔΗΚΟ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Πάφου Γιώργος Γεωργιάδη μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 4.038 μέλη του  ΔΗΚΟ Πάφου.

Στην επαρχία Πάφου στην εκλογική διαδικασία δικαίωμα ψήφου είχαν 6.395 μέλη εκ των οποίων τα 2.259 έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη το 2013.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες επαρχίες,ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση σε Λάρνακα και Λεμεσό με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να προηγείται ενώ στην Ελεύθερη Αμμόχωστο επικράτησε ο Μάριος Κάρογιαν.

Η κάλπη της Λευκωσίας θα φανερώσει τον νικητή όπως όλα δείχνουν .

Στο μεταξύ στην Πάφο δημιουργήθηκε κάποια καθυστέρηση λόγω ένστασης που υπέβαλε το εκλογικό επιτελείο του Προέδρου του κόμματος και υποψηφίου για την προεδρία Μάριου Καρογιάν ότι 400 περίπου άτομα, τα οποία είναι μέλη του ΔΗΚΟ, παλιά και νέα, δεν περιλήφθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους και δεν ψήφισαν.

Το πράσινο φως για την έναρξη της καταμέτρησης έδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενώ το θέμα της ένστασης αναμένεται να εξεταστεί, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Πάφου Γιώργος Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία στην Πάφο, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «υπήρξε κάποιο πρόβλημα και έχουμε ενώπιον μας μια ένσταση από το εκλογικό επιτελείο του Προέδρου του κόμματος και υποψήφιου προέδρου Μάριου Καρογιάν», προσθέτοντας ότι η ένσταση θα εξεταστεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Ανέφερε ότι η ένσταση έχει αποσταλεί πριν λίγο από την Πάφο στη Λευκωσία αλλά έχουμε, όπως είπε, «και μία ένσταση από τον ίδιο τον Μάριο Καρογιάν και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα την εξετάσει».

Κληθείς να αναφέρει τι αφορά η ένσταση, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι αυτή «αφορά το ότι αφαιρέθηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους της επαρχίας Πάφου παλαιά και νέα μέλη με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία και ως εκ τούτου όπως τονίζεται στην επιστολή», σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «εάν ως αποτέλεσμα των πιο πάνω επηρεάζεται ουσιωδώς και αναλόγως το παγκύπριο εκλογικό αποτέλεσμα, τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι στην επιστολή γίνεται αναφορά για πέρα των 400 εγγεγραμμένων μελών, επαναλαμβάνοντας ότι το όλο θέμα θα εξετάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 και η ώρα τηςαλήθειας πλησιάζει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Φύτο Κωνσταντινίδη έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 24835 μέλη, δηλαδή ποσοστό 64,3% των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε οτι στη Λευκωσία το ποσοστό προσέλευσης έφτασε στο 65,7%, στην Λεμεσό στο 62,3%, στην Λάρνακα στο 63,7%, στην Πάφο στο 62,7% και στην ελεύθερη Αμμόχωστό στο 68,9%. Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 24835 μέλη, δηλαδή ποσοστό 64,3% των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Συνολικά ψήφισαν: Στη  Λευκωσία 9240, στη Λεμεσό 6040, στην Αμμόχωστο (Λάρνακα) 1060, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 1486, στη Λάρνακα  2952 και στην  Πάφο 4054.

Οπως ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου, δικαίωμα ψήφου έχουν 38.638 μέλη του κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ειδικότερα ότι πολύς κόσμος φεύγει δυσαρεστημένος, χωρίς μάλιστα να ψηφίσει, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις εφορευτικές επιτροπές ήταν να τηρηθεί μια σωστή διαδικασία, ούτως ώστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το αδιάβλητο των εκλογών».

Ο κ. Κωνσταντίνου αναγνώρισε ότι «δημιουργήθηκαν προβλήματα», τα οποία απέδωσε στην «αθρόα συμμετοχή» των μελών του ΔΗΚΟ στην εκλογική διαδικασία. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα αυτά έχουν αντιμετωπιστεί και σε συνεννόηση με εκπροσώπους των δύο υποψήφιων προέδρων.

Πρώτος ψήφισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Σήμερα ψηφίζουμε για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του ΔΗΚΟ, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: