Επιστολή Νικόλα στους πέντε του Σ.Α.




Επιστολές προς τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που είναι διαπιστευμένοι στη Λευκωσία, απέστειλε χθες ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος για το θέμα Ντάουνερ.

Στην επιστολή εκφράζεται η δυσφορία και απογοήτευση του για τις προκλητικές ενέργειες του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, να συναντήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου στη λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Πράξη, που παραβιάζει τις αποφάσεις και ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποδεικνύει πως ο κ. Ντάουνερ με την ιδιότητα του οφείλει να προστατεύει και διαφυλάσσει τις αποφάσεις και τις αρχές του ΟΗΕ και όχι να συμμετέχει ενεργά για την ανατροπής του. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τονίζει πως με τις ενέργειες του αυτές ο Ντάουνερ είναι αμφίβολο εάν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του με αίσθηση αντικειμενικότητας.

Στο μεταξύ, η ΕΔΕΚ έχει εγγράψει θέμα Ντάουνερ στη Βουλή για συζήτηση. « Η ενέργεια του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε  στο κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ να συναντήσει του Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην παράνομη καλούμενη «Πρεσβεία της Τουρκίας» στα κατεχόμενα και η ανάγκη άμεσης απομάκρυνσής του από την Κύπρο.», αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Βαρνάβας.

ΟΗΕ: Ελπίζει σύντομα σε συμφωνία

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη δήλωσε πως σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις για το κοινό ανακοινωθέν και εποικοδομητική δέσμευση από Ε/Κ, Τ/Κ, Ελλάδα και Τουρκία. Ωστόσο, η εργασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ο Γ.Γ. ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς σύντομα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: