Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον στην εποχή της Ψηφιακής Διπλωματίας




Ουάσιγκτον. – Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, μαζί με δώδεκα άλλες πρεσβείες, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ουάσιγκτον, το Αμερικανικό Σώμα Ειρήνης και την Παγκόσμια Τράπεζα, συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) που χρησιμοποιεί, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στη φιλοξενούσα την εκδήλωση Πρεσβεία του Καναδά.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Συμμαχίας για την Ψηφιακή Διπλωματία, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πάνω από 300 διπλωμάτες, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι και άλλοι εκπρόσωποι της ψηφιακής κοινότητας της Ουάσιγκτον είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους χειριστές των ΜΚΔ των πρεσβειών και οργανισμών που συμμετείχαν και να μάθουν τι σημαίνει γι’αυτούς η ψηφιακή διπλωματία και πώς την ενσωματώνουν στην στρατηγική τους αποστολή.

Το ελληνικό Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας  παρουσίασε τα ΜΚΔ που χρησιμοποιεί ως εργαλεία δημόσιας διπλωματίας, πληροφόρησης και επικοινωνίας με το κοινό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις σελίδες:

Facebook: www.facebook.com/GreeceinWashington

Twitter: www.twitter.com/GreeceinUSA  και

www.twitter.com/C_Panag (πρέσβης κ. Χρίστος Παναγόπουλος)

Pinterest: www.pinterest.com/GreeceinUSA 

YouTube: www.youtube.com/GreeceinWashington

Επιπλέον, παρουσιάσθηκε η επιτυχημένη καμπάνια “Study Abroad in Greece,” η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά μέσα από Facebook και Twitter και την οποία είδαν – σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία – πάνω από 25 χιλιάδες χρήστες ΜΚΔ. Στόχος της καμπάνιας ήταν να παρουσιασθεί μια θετική εικόνα της Ελλάδας μέσα από μαρτυρίες φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα. (Βλ. Βίντεο καμπάνιας: http://www.youtube.com/watch?v=vOlkFH91vF8)

Με παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήδη από το 2010, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ουάσιγκτον βρίσκεται σε υψηλή θέση μεταξύ των ξένων διπλωματικών αρχών της Ουάσιγκτον ως προς την ψηφιακή διπλωματία. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ινστιτούτου για τη Δημόσια Διπλωματία και Παγκόσμια Επικοινωνία του παν/μίου George Washington κατέταξε τον λογαριασμό @GreeceinUSA στην όγδοη θέση μεταξύ των πρεσβειών που διαθέτουν twitter.

Ο Πρέσβης κ. Χρίστος Παναγόπουλος αμέσως αγκάλιασε τις προσπάθειες ψηφιακής διπλωματίας του Γραφείου Τύπου και μάλιστα έγινε ο πρώτος Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον που απέκτησε λογαριασμό στο Twitter (@C_Panag).

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον συμμετέχει στη Συμμαχία για την Ψηφιακή Διπλωματία για περισσότερο από έναν χρόνο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στις διαφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιό της.

Η Συμμαχία για την Ψηφιακή Διπλωματία είναι μια άτυπη εθελοντική ομάδα που αποτελείται από μέλη πρεσβειών, κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών, που ασχολούνται με την ψηφιακή επικοινωνία και τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Σκοπός είναι η ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων με απώτερο στόχο την προαγωγή της ψηφιακής διπλωματίας. Για περισσότερες πληροφορίες: http://digidiplomats.com/about  

Πληροφορίες:

Christos Failadis, Press & Communication Counsellor, Embassy of Greece

Γραφείο: +1202-332-2727, Κινητό: +1202-258-6945, [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: