Χάρις: Χαιρετίζουμε την απόφαση για τη Χ.Α.




«Η απόφαση της ελληνικής Βουλής να διακόψει την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής ήταν μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση» ανέφερε ο Ντέιβιντ Χάρις, επικεφαλής του Αμερικανο-Εβραϊκού Συμβουλίου (AJC) με αφορμή την βράβευση του από το Ίδρυμα για την Ημέρα του ΌΧΙ.

Η συγκεκριμένη οργάνωση διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις στην αμερικανική πρωτεύουσα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για τις θυσίες που έκαναν οι έλληνες και τους αγώνες τους ενάντια στα ναζιστικά στρατεύματα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Ντέιβιντ Χάρις, ανώτατο στέλεχος της εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία της ΦτΑ αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα για την Ημέρα του ΌΧΙ για την βράβευση του, τόνισε:

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ είχε αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πλέον πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. Όταν τα μέλη της οργάνωσης αυτή κατηγορούνται για βίαιες επιθέσεις, εκφοβισμούς και σε μια τουλάχιστον περίπτωση για φόνο, τότε πρέπει να χαραχτεί μια ξεκάθαρη γραμμή”.

“Δεν είναι πλέον”, συνέχισε, “θέμα δημοκρατίας αλλά εγκληματικής δραστηριότητας. Χαιρετίζουμε την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου που ξεκαθάρισε το θέμα αυτό και είπε ΌΧΙ στην εγκληματική δραστηριότητα και ΟΧΙ σε όσους προσπαθούν με την βία να προωθήσουν τους στόχους τους», ανέφερε ο Ντέιβιντ Χάρις.

Φωτογραφία: Ο κ. Ντέιβιντ Χάρρις με τον Εντι Μανάτο (δεξιά) και τον πρώην πρέσβη στην Αθήνα Τομ Μίλλερ (αριστερά)

http://gr.voanews.com/content/david-harris-oxi-day-award/1776403.html

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: