Δένδιας στο CNN: Θα απαλλάξουμε την ελληνική αστυνομία από τα ρατσιστικά στοιχεία




Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να απαλλάξει την Ελληνική Αστυνομία από «όλα τα ρατσιστικά της στοιχεία» δήλωσε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια χθεσινή του συνέντευξης στην Christiane Amanpour στο CNN «Greek police will be rid of ‘any racist elements,’ Public Order Minister Nikos Dendias tells Amanpour».

«Έχουμε ζητήσει τη διεξαγωγή μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι είμαστε ανυποχώρητοι στον στόχο μας να καθαρίσουμε την Ελληνική Αστυνομία από όλα τα ρατσιστικά της στοιχεία» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με την ρατσιστική βία της Χρυσής Αυγής και την άνοδο των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα και εάν γι’ αυτό ευθύνεται η δεινή κατάσταση της οικονομίας της χώρας ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «Η ανεργία πράγματι υπάρχει, η οικονομική κρίση υπάρχει, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και δεν θα γίνει δεκτό ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση του νεοναζιστικού φαινομένου».

Ο κ. Υπουργός δήλωσε παράλληλα ότι αυτό που «ζητάμε τώρα είναι η εφαρμογή του νόμου από τη Δικαιοσύνη, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», ενώ σε σχέση με τα γεγονότα που επακολούθησαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για την οποία κατηγορείται μέλος της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι «μπορέσαμε να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό την αληθινή φύση αυτού του κόμματος. Θεωρώ ότι η δημοφιλία αυτού του κόμματος θα μειωθεί θεαματικά όσο η αλήθεια θα γίνεται ολοένα πιο αισθητή στην ελληνική κοινωνία.

http://amanpour.blogs.cnn.com/2013/10/03/greek-police-will-be-rid-of-any-racist-elements-public-order-minister-nikos-dendias-tells-amanpour/?iref=allsearch

Φωτογραφία CNN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: