Εχασε ο Γιάννης Κατσιματίδης στις δημαρχιακές εκλογές της Νέας Υόρκης, κέρδισε ο Κωνσταντινίδης




Ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Γιάννης Κατσιματίδης, απέτυχε να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες. Με καταμετρημένο το 79% των ψήφων, ο Γιάννης Κατσιματίδης έλαβε το 41,3% των ψήφων έναντι 52% του αντιπάλου του Τζο Λότα.

Στις προκριματικές εκλογές του δημοκρατικού κόμματος, προηγείται ο πολιτειακός ελεγκτής Ντιμπλάσιο με 39,5%, μισή μονάδα λιγότερη από το ποσοστό που θα του επιτρέψει να λάβει το χρίσμα. Ακολουθεί με 26% ο κ. Τόμσον.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του, ο Γιάννης Κατσιματίδης ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν και υποσχέθηκε την επόμενη φορά να εργαστεί σκληρότερα.

«Συνεχάρην τον ανθυποψήφιό μου Τζο Λότα, μα περισσότερο συγχαίρω εσάς που εργαστήκατε με αυταπάρνηση», είπε.

Παρά την αποτυχία του Γιάννη Κατσιματίδη να διεκδικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης θα εκλεγεί ομογενής.

Πρόκειται για τον Κώστας Κωνσταντινίδη, που με 56% παίρνει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην 22η περιφέρεια (Αστόρια) και με δεδομένη τη συντριπτική υπεροχή των Δημοκρατικών έχει σίγουρη την εκλογή το Νοέμβριο. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης έχει καταγωγή από το χωριό Ασγάτα της Κύπρου. Ενας ακόμη ομογενής, ο Κώστας Πρέντζας ήλθε δεύτερος με 22%.

Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης / CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: