Εφυγε η Τρόικα από την Αθήνα, ενώ ζοφερές είναι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία το 2014




Οι αξιωματούχοι της τρόϊκας που επιβλέπουν το υπέρογκο δάνειο της Ελλάδας, ανέβαλαν επί μικρό χρονικό διάστημα την έκθεση αξιολόγησης της πορείας του δανειακού προγράμματος της χώρας, δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αναφέρει ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «International Experts Pause Review of Greece Bailout Progress – Statement».

 Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση, οι εμπειρογνώμονες της τρόϊκας «σημείωσαν καλή πρόοδο», αλλά θα πρέπει να διακόψουν προκειμένου να επιτρέψουν την ολοκλήρωση τεχνικής εργασίας και η εν λόγω ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα κατά τις ερχόμενες εβδομάδες. Η καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση της έκθεσης ενδέχεται με τη σειρά της να καθυστερήσει την αποδέσμευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα, ενώ στο επίκεντρο της τρέχουσας ανάλυσης για την ελληνική οικονομία βρίσκεται η επίτευξη  πρωτογενούς πλεονάσματος κατ΄αντιστοιχία με τους συμφωνηθέντες στόχους, προσθέτει η ανταπόκριση.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130929-700627.html?KEYWORDS=Greece#printMode

ΕΥΡΩΠΗ  – ΙΣΧΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΖΟΦΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ 2014

Η αναδυόμενη οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης είναι προς το παρόν πολύ ισχνή για να έχει επίδραση στην αγορά εργασίας της ευρωζώνης, υποστηρίζει ο Stefan Riecher στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «Europe’s Record Jobless Rate Seen Resisting Recovery».

Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις 30 οικονομολόγων στο πλαίσιο ανάλυσης του Bloomberg News, η ανεργία  στην  ευρωζώνη παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 12.1% τον περασμένο Αύγουστο, ενώ σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση από την Eurostat των τελευταίων στοιχείων για την ανεργία στην Ευρώπη.

Όπως δε, τόνισε η οικονομολόγος Annamaria Grimaldi της εταιρείας Intesa Sanpaolo SpA στο Μιλάνο, «η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα νέο επίπεδο δομικής ανεργίας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα», προσθέτοντας ότι η «ανάκαμψη πραγματοποιείται με οδυνηρά αργούς ρυθμούς και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για το οποίο θα παρατηρήσουμε ποσοστά ανεργίας αρκετά χαμηλότερα του 11% εντός του 2015».

Η κατάσταση για τους ανέργους κρίνεται ως εξαιρετικά ζοφερή στην Ισπανία και την Ελλάδα, όπου ο ΟΟΣΑ αναμένει τα ποσοστά ανεργίας να παραμείνουν άνω του 25% και το 2014.

http://www.bloomberg.com/news/print/2013-09-29/europe-s-record-jobless-rate-seen-resisting-recovery.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: