Christiane Krajewski: Αναπόφευκτος ο καταμερισμός των κρατικών χρεών στην Ευρωζώνη




Η Christiane Krajewski, επικεφαλής οικονομική σύμβουλος του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Peer Steinbrueck, έκρινε αναπόφευκτη τη δημιουργία ενός μηχανισμού καταμερισμού των κρατικών χρεών στην Ευρωζώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του SPD (BLOOMBERG, «German SPD Adviser Says Joint Euro Debt Inevitable After Crisis», Βερολίνο, Patrick Donahue).

Η Γερμανίδα αξιωματούχος έκρινε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη από την θέσπιση ενός κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού ανάληψης χρεών. Η κοινή έκδοση χρέους αποτελεί ένα από τα ενδεχόμενα σημείωσε προσθέτοντας ότι είναι αναπόφευκτη η δημιουργία ενός ταμείου εξαγοράς χρέους.

«Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα στη δημιουργία ενός ταμείου εξαγοράς χρέους» τόνισε η Christiane Krajewski, ενώ ερωτώμενη σχετικά με τη θέσπιση ευρωομολόγων απάντησε ότι «εξαρτάται από το ποια μορφή θα έχουν, αλλά δεν θα το απέκλεια».

Η σύμβουλος του Σοσιαλδημοκράτη ηγέτη επέκρινε την «συνταγή» της Μέρκελ για την σταθεροποίηση του χρέους, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός της για την λήψη μέτρων τόνωσης της οικονομίας παράλληλα με την λιτότητα.

«Η τόνωση της ανάπτυξης είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, καθώς παρατηρούμε ότι οι (προβληματικές) οικονομίες καταρρέουν, ως ένα βαθμό, εξαιτίας ακριβώς αυτών των οικονομικά περιοριστικών πολιτικών» επεσήμανε η Krajewski επικρίνοντας παράλληλα τις δηλώσεις των Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble, που κάλεσε τους Έλληνες να αποφεύγουν το διάλογο για νέα διαγραφή κρατικού χρέους. «Δεν λέω ότι ζητάω τη διαγραφή χρέους, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για την περίοδο μετά τις 22 Σεπτεμβρίου», τόνισε.

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-24/german-spd-adviser-says-joint-euro-debt-inevitable-after-crisis.html

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: