Η εφημερίδα NY Times για τη Λίστα Λαγκάρντ




H προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Lagarde πρότεινε να  απαγγελθούν κατηγορίες στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με το χειρισμό της υπόθεσης με τον ονομαστικό κατάλογο 2.000 Ελλήνων με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, επισημαίνει η Niki Kitsantonis σε σύντομο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο “Greece: Parliamentary Group Advises Criminal Charges for Ex-Finance Chief».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι αφαίρεσε τα ονόματα τεσσάρων συγγενών του από τη λίστα, ωστόσο τον περασμένο μήνα, το ΣΔΟΕ ανέφερε ότι εντόπισε αδήλωτα εισοδήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τεσσάρων συγγενών του Παπακωνσταντίνου συνολικού ύψους άνω των $7.8 εκατομμυρίων.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, νόθευσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος, προσθέτει το δημοσίευμα.

http://www.nytimes.com/2013/07/05/world/europe/greece-parliamentary-group-advises-criminal-charges-for-ex-finance-chief.html?partner=rss&emc=rss&pagewanted=print

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: