Εκτίμηση για αλλαγή της πολιτικής στην Ευρώπη μετά τις εκλογές στη Γερμανία




Οι ΗΠΑ ξεπερνούν την κρίση, σε αντίθεση με την Ευρώπη που συνεχίζει να υποφέρει, γράφει ο Joshua Brown σε μπλογκ της CHRISTIAN SCIENCE MONITORIs Europe about to ‘go American’?»).

Οι γερμανικές εκλογές φαίνεται να αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο μεταξύ της πολιτικής της λιτότητας και των καινούργιων πολιτικών των κινήτρων και της ανεκτικότητας. Ο Brown εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι θα ακολουθήσουν το δρόμο των ΗΠΑ στην μάχη με την ύφεση και τον αποπληθωρισμό. Αναμένεται ότι μετά την πιθανολογούμενη επανεκλογή Μέρκελ, ο Marrio Draghi θα έχει το ελεύθερο να ακολουθήσει μια χαλαρότερη νομισματική πολιτική.

Στις ΗΠΑ η σταθεροποίηση των τιμών των σπιτιών, η επιστροφή στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη και η τόνωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών κατέστησαν τους Αμερικανούς ανθεκτικότερους στις περικοπές δαπανών, σε αντίθεση με τον Νότο της Ευρώπης, όπου οι πιστώσεις είναι λιγοστές, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων χαμηλές και δεν υπάρχει επαρκής εμπιστοσύνη για την ανάληψη ρίσκων.

Ο μπλόγκερ πιστεύει πως η κατάσταση στην Ευρώπη θα αλλάξει, δεν μπορεί ωστόσο να αποτιμήσει την αντίδραση των αγορών στις αλλαγές.

http://www.csmonitor.com/Business/The-Reformed-Broker/2013/0708/Is-Europe-about-to-go-American

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: