Δεν έσπασαν οι κωδικοί της ελληνικής πρεσβείας




Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν αποδεικνύεται ότι έχουν σπάσει οι κωδικοί των απόρρητων επικοινωνιών με την Αθήνα, που διατηρεί η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Το καινούργιο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μασσαχουσέτης και κτίστηκε λαμβάνοντας υπόψιν και τον παράγοντα των παρακολουθήσεων.

Από τις πρώτες έρευνες αποδεικνύεται ότι οι πράκτορες της NSA δεν μπόρεσαν να “σπάσουν” τους κωδικούς, ούτε έχει παρατηρηθεί παράνομη είσοδος στους χώρους όπου βρίσκονται τα μηχανήματα απόρρητης επικοινωνίας με το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Ομως, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του κάθε πρέσβη και του κάθε διπλωμάτη, ούτε για το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Στα θέματα αυτά ουδδείς μπορεί να διαψεύσει ότι δεν παραβιάστηκαν από τους πράκτορες της NSA.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε” παντού, όχι μόνο στην ελληνική πρεσβεία. Δυστυχώς, ο πατριωτικός νόμος νομιμοποιεί τις παράνομες παρακολουθήσεις και τις έρευνες χωρίς την εντολή εισαγγελέα σε οικίες και γραφεία πολιτών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: