NY Times: Αγνωστη οργάνωση κτυπά τη Ν.Δ.




Μια μέχρι πρότινος άγνωστη οργάνωση με την ονομασία «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση τον περασμένο Ιανουάριο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποίησε  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης,  αναφέρει άρθρο της Niki Kitsantonis στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Group Belatedly Claims Attack in Greece» (σελ.Α8).

Συγκεκριμένα, σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο αναρχικών,  αναφέρεται ότι στην επίθεση επιχειρήθηκε καταρχήν από τους δράστες να χρησιμοποιηθεί εκτοξευτήρας ρουκετών, ο οποίος όμως αστόχησε.

Παράλληλα, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών υπόσχεται ότι την επόμενη φορά θα είναι αποτελεσματικότερη, ενώ επισημαίνεται ότι καθυστέρησε να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να βελτιώσει τους δεσμούς της με άλλες ριζοσπαστικές ομάδες των πόλεων.

Την εν λόγω επίθεση ακολούθησαν βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο δημοσιογράφους και πολιτικούς, όλες αναίμακτες, προσθέτει το δημοσίευμα.

http://www.nytimes.com/2013/06/27/world/europe/group-belatedly-claims-attack-in-greece.html?pagewanted=print

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: