Ο Σόϊμπλε θυμήθηκε τώρα την ανεργία των νέων!




Τη σύντομη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble στην Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει διμερείς πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση της νεανικής ανεργίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στα πρότυπα των πρόσφατων συμφωνιών μεταξύ Γερμανίας και Ισπανίας, προβάλλει ανταπόκριση από το Βερολίνο της Harriet Torry στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «German Finance Minister to Visit Greece “Shortly”».

Όπως δήλωσε ο κ. Schauble, η σύσταση μιας αναπτυξιακής τράπεζας για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τη στήριξη επιχειρήσεων στη χώρα. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα, και ότι θα συζητήσει περαιτέρω τις λεπτομέρειες των σχεδίων τους στις συναντήσεις των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικό μέρος των μεταρρυθμίσεών της, αν και έπεται ένας δύσκολος και μακρύς δρόμος.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130617-705421.html?KEYWORDS=Greece

Στην επίσκεψη που προτίθεται να πραγματοποιήσει ο Wolfgang Schaeuble, στην Ελλάδα αναφέρεται και ανταπόκριση του Rainer Buergin από το Βερολίνο στο BLOOMBERG με τίτλο «Schaeuble to Visit Athens After Merkel Offers Backing to Samaras» επισημαίνοντας την πρόθεση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς η γερμανική κυβέρνηση στρατεύεται στο πλευρό της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες στο Βερολίνο, μια ημέρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία της καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση του «φίλου και συναδέλφου» του Γιάννη Στουρνάρα, να επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, ενώ κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν μέτρα, όπως η δημιουργία μιας κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που θα παρέχει γερμανικά δάνεια.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη μπροστά της έναν ανηφορικό και μακρύ δρόμο μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Wolfgang Schaeuble στην ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι «η Τρόικα και οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να στηρίζουν στενά και να συνδράμουν τους Έλληνες εταίρους».

Εξάλλου ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, σε χθεσινή του ανακοίνωση επεσήμανε ότι η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε τον «σεβασμό» της προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και την «στήριξή της για τον ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό» της ελληνικής κυβέρνησης.

http://www.bloomberg.com/news/2013-06-17/schaeuble-to-visit-athens-after-merkel-offers-backing-to-samaras.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: