Καταδίκη για τους 4 στην υπόθεση Άντη Χατζηκωστή – Επεισόδια μετά την απόφαση




Λευκωσία: Ένοχοι κρίθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Έλενα Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, Ανδρέας Γρηγορίου και Γρηγόρης Ξενοφώντος στην υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Άντη Χατζηκωστή που συντάραξε το παγκύπριο. Σύμφωνα με τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ η τελευταία πράξη της πολύκροτης δίκης γράφτηκε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας με την ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης των δικαστών σε μια δίκη που διήρκησε τρία χρόνια.

Η καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων μεταφράζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ισόβια κάθειρξη ισούται με φυλάκιση μέχρι το τέλος της ζωής του ενόχου. Αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης έχει ένας κρατούμενος μετά την πάροδο 12 χρόνων στη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του αδικοχαμένου Άντη Χατζηκωστή ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς και ανακούφισης. Από την άλλη η μητέρα της Έλενας Σκορδέλη και του Τάσου Κρασοπούλη στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου λιποθύμησε.

Αμέσως μετά ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ συγγενών των καταδικασθέντων από τη μία πλευρά και δημοσιογράφων και αστυνομικών από την άλλη.

Θύμα των μαινόμενων συγγενών έπεσε και ο φωτογράφος της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” Ανδρέας Μανώλη.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των τεσσάρων καταδικασθέντων στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

ΕΔΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: http://media.philenews.com/PDF/poini.pdf

ΕΔΩ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: http://media.philenews.com/PDF/apofasi.pdf

Φωτογραφία Φιλελέυθερος: Η στιγμή που η Έλενα Σκορδέλη οδηγείται – σε κατάσταση σοκ – στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας για μεταφορά πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: