Περικυκλώθηκε ο ύποπτος από την αστυνομία;




Πληροφορίες ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει ένα ύποπτο, που ίσως είναι ο καταζητούμενος 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αν και η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες. Δεν επιβεβαιώνεται ούτε η πληροφορία ότι η αστυνομία εντόπισε τον ύποπτο σε σκάφος στην πόλη Γουότερταουν, αν και διέρρευσε ότι εντοπίστηκε ένας νεκρός άνδρας σε πλοιάριο. Μέχρι της στιγμής (8.20 μ.μ. τοπική ώρα) ο Τζοχάρ δεν έχει συλληφθεί.

Είναι γεγονός πάντως ότι βροχή πυροβολισμών ακούστηκαν στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα) της Παρασκευής στο Γουότερτάουν της Μασαχουσέτης, καθώς δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας και τεθωρακισμένα οχήματα κατέκλυσαν την περιοχή εις αναζήτηση του δεύτερου υπόπτου για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς στη Βοστώνη.

 Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι μόλις λίγα λεπτά αφότου τα οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν στην περιοχή, ακούστηκαν δεκάδες πυροβολισμοί.

 Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι «αστυνομική επιχείρηση» βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στην περιοχή ανέφεραν ότι ακούστηκαν δεκάδες πυροβολισμοί.

Ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Ντιβάλ Πάτρικ, ανακοίνωσε ότι ανεστάλη η διακοπή λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην πολιτεία και τα δρομολόγια ξεκίνησαν εκ νέου το απόγευμα της Παρασκευής. Δήλωσε, επίσης, ότι η αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου υπόπτου που θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς στη Βοστώνη.

Ανώτερος αξιωματούχος της Αστυνομίας της Μασαχουσέτης είπε στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι αρχές έχουν δεσμευτεί στο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα των επιθέσεων. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι ο δεύτερος ύποπτος βρίσκεται ακόμα στη Βοστώνη, αν και εικάζεται ότι δεν έχει καταφέρει να δραπετεύσει εκτός της πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: