Πόλεμος Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ εντός και εκτός γηπέδου, με τον Ιβιτς στο νοσοκομείο και αιχμές για ‘θέατρο’




Ένας αγώνας που διακόπηκε από κουτί μπίρας που έπεσε στο κεφάλι προπονητή, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, θα κριθεί εάν θα συνεχιστεί αναλόγως της έκθεσης του γιατρού για τη σοβαρότητα ή μη του τραυματισμού, και έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της μιας ομάδας, που φωνάζει για «διαιτητικά ατοπήματα» και «ξενόφερτες ενέργειες», για να αποφασισθεί εάν θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα ή και θα παραιτηθεί ο πρόεδρός της.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η σύντομη ιστορία του χθεσινού αγώνα ποδοσφαίρου για τον δεύτερο γύρο των play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ιστορία, που είναι ακόμα σε εξέλιξη, εκτός γηπέδου πια.

Εντός αυτού, όλα τέλειωσαν απότομα στο 54’ λεπτό, και ενώ ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός προηγείτο 1-0 από το 10’ του πρώτου ημιχρόνου με τέρμα του Μάρκους Μπέργκ.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, και ενώ οι δύο ομάδες αγωνίζονταν ήδη πια με 10 παίκτες λόγω αποβολής ενός ποδοσφαιριστή από κάθε μία (αποβολές που κρίνονται λανθασμένες από όλες τις πλευρές), μια φάση στην περιοχή του Παναθηναϊκού έφερε την έκρηξη.

Ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» μπλόκαρε την μπάλα και την είχε στην αγκαλιά του. Επιθετικός παίκτης του ΠΑΟΚ προσπάθησε να την κλωτσήσει, αλλά φάνηκε πως αντί αυτής πέτυχε τον τερματοφύλακα. Ο συνήθως ψύχραιμος Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού Μπέργκ κινήθηκε με θυμό εναντίον του Ισπανού επιθετικού του ΠΑΟΚ Κρέσπο, αλληλοσπρώχτηκαν, βρέθηκαν στο έδαφος, και η σύρραξη γενικεύτηκε μεταξύ των υπολοίπων παικτών, αλλά και παραγόντων, με χαστούκια, κλωτσιές, και άλλα, όπως αναφέρει και στο φύλλο αγώνα που εξέδωσε ο διαιτητής γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη.

Η ένταση πέρασε και στην κερκίδα. Από εκεί, οπαδός της αθηναϊκής ομάδας εκτόξευσε ένα κουτί μπίρας προς τη μεριά του πάγκου του ΠΑΟΚ, και πέτυχε τον προπονητή του στο κεφάλι. Ο Βλάνταν Ίβιτς σωριάστηκε στο έδαφος, μεταφέρθηκε αμέσως στα αποδυτήρια, απ’ όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον πήγε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πολύ κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σκίσιμο στο κεφάλι.

Παράγοντες του Παναθηναϊκού άφησαν αιχμές ότι ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ «υπερέβαλε τον τραυματισμό του», και ότι η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν αχρείαστη και στημένη.

Ο Σέρβος τεχνικός υποβλήθηκε χθες βράδυ σε εξετάσεις, και κρίθηκε πως έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ο διαιτητής Κομίνης διέκοψε το παιχνίδι, και στα αποδυτήρια πια απέβαλε άλλους δύο παίκτες για συμμετοχή στα επεισόδια, τους Κουλιμπαλί και Σάκχοφ, ενώ έδειξε κίτρινες σε Μπεργκ και Κρέσπο, που ξεκίνησαν τον ομαδικό καυγά.

Ο γιατρός που βρέθηκε στα αποδυτήρια και που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον Ίβιτς, λέγεται ότι είναι το πρόσωπο κλειδί αφού, όπως δήλωσε το βράδυ στο ΚΥΠΕ καθηγητής διαιτησίας, από το τι θα αναφέρει στο πόρισμά του για την σοβαρότητα του τραυματισμού του προπονητή, θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχιστεί ο διακοπής αγώνας, ή εάν θεωρηθεί οριστικά τελειωμένος, οπότε άλλη θα είναι πλέον η εξέλιξη των πραγμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο φύλλο αγώνα του διαιτητή Γιώργου Κομίνη επισυνάπτεται και η πρώτη γνωμάτευση του γιατρού για τον τραυματισμό Ίβιτς, σύμφωνα με την οποία διαπίστωσε «επιφανειακή εκδορά του τριχωτού της κεφαλής».

Ο διαιτητής, που λέει ότι διέκοψε τον αγώνα εφαρμόζοντας τον κανονισμό, φέρεται διατεθειμένος να υπάρξει συνέχεια στο ματς, εφόσον δοθούν εγγυήσεις από τον Παναθηναϊκό ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας διεκόπη μεν στο 58ο λεπτό, αλλά οριστικά διεκόπη περίπου 1 ώρα αργότερα και ενώ ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων αθλητικογράφων, η οριστική διακοπή χθες βράδυ (ασχέτως εάν επαναρχίσει ο αγώνας άλλη μέρα), βάζει σε περιπέτειες τον Παναθηναϊκό. Εκτός από τιμωρία έδρας και πρόστιμο, κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών τόσο από τα πλέι οφ, όσο κι από το επόμενο πρωτάθλημα του χρόνου.

Με αιχμές για τον ΠΑΟΚ, και κάνοντας λόγο για «ξενόφερτες ενέργειες και ομάδα που προσπαθεί να πάρει το ματς στα χαρτιά» ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος, προανήγγειλε έκτακτο ΔΣ, και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και αποχώρησης του Προέδρου της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζου.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι με ένα «άσχημο και απολύτως καταδικαστέο περιστατικό, δώσαμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι να το εκμεταλλευθούν και να μας πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά».
Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα, συνέχισε, προαναγγέλλοντας έκτακτο ΔΣ όπου θα εξεταστούν τρόποι αντίδρασης της ΠΑΕ, αλλά και «εάν θα συνεχίσει με την παρούσα διοίκηση».

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άτιμα μέσα, αλλά αν οι Αρχές δεν είναι πρόθυμες να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά, να ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιες ξενόφερτες ενέργειες», κατέληξε.

Με δική της ανακοίνωση αργά χθες βράδυ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρεί τον Παναθηναϊκό ηθικά υπεύθυνα για τα επεισόδια και την διακοπή του αγώνα, και τον κατηγορεί ότι τώρα πια «δημιουργεί κλίμα» και αποπροσανατολίζει συστηματικά τον κόσμο του «εναντίον του νέου “εχθρού”, για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο “φίλο”», εννοώντας τον Ολυμπιακό

«Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή», επισημαίνει τέλος ο ΠΑΟΚ.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 18/05/2017 06:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: