Οι Αμερικανοί πιάστηκαν να κλέβουν …μήλα και λένε “δεν είναι αυτό που νομίζετε”




Εϊναι αστείες οι εξηγήσεις και διευκρινήσεις που έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας των κατοχικών δυνάμεων στη δεξίωση της Πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και είναι αστείες διότι ουδείς μπορεί να βρει την παραμικρή δικαιολογία για τη νομιμοποίηση του κατοχικού στρατού στην Κύπρο. Αν όντως πρέπει να συνομιλούν με τους Τούρκους στρατιωτικούς, θα μπορούσαν να το κάνουν στην Τουρκία. Αλλωστε με το τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο μιλούν καθημερινά.

Θέσαμε θέμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την απάντηση μπορείτε να την βρείτε εδώ: http://mignatiou.com/2015/11/exigisis-gia-tous-tourkous-enstolous-se-dexiosi-tis-presvias-ton-ipa-sta-katechomena/

Ενας έμπειρος διπλωμάτης, που διάβασε την αμερικανική ανακοίνωση, μου είπε ότι του θύμισε αυτόν που πιάνεται να κλέβει μήλα και λέει στον αστυνομικό ότι δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Βεβαίως η δεξίωση στην οποία προσκαλείται και η ηγεσία του κατοχικού στρατού γίνεται πολλά χρόνια. Και είναι σφάλμα των κυπριακών κυβερνήσεων να μην έχουν διαμαρτυρηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς επικρατεί αυτή η απίστευτη ηττοπάθεια στις διπλωματικές υπηρεσίες και μόνιμα στέλλουν λάθος μηνύματα στους ξένους.

Πάντως, υπάρχει θέμα και θα ήταν πρέπον για την αμερικανική Πρεσβεία να αλλάξει αυτή την τακτική νομιμοποίησης του κατοχικού καθεστώτος. Αλλωστε, είναι μία παράνομη πράξη, εκτός εάν έχουν αναγνωρίσει το κατοχικό καθεστώς και δεν μας το έχουν ανακοινώσει ακόμη…

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: