Ετοιμος ο Κυριάκος, πέντε θέλουν την προεδρία της ΝΔ




Στάση αναμονής κρατούν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έως ότου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανοίξει τα χαρτιά του για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος ή όχι.

Πάντως για να μην βρεθούν απροετοίμαστοι την τελευταία στιγμή ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Μάκης Βορίδης έλαβαν μέσω συνεργατών τους τη λίστα με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί τη κύρια δεξαμενή για τις απαιτούμενες 50 υπογραφές, που πρέπει να συνοδεύουν την κάθε υποψηφιότητα.

Την ίδια λίστα έχουν στα χέρια τους σύμφωνα με πληροφορίες η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τον δεύτερο να έχει δηλώσει πως σε περίπτωση υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, δεν θα μπει στην κούρσα της διεκδίκησης. Ένα βήμα πιο μπροστά βρίσκεται ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς έχει συλλέξει ήδη τις 50 υπογραφές που χρειάζονται και θα καταθέσει και επισήμως την υποψηφιότητά του εντός του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με το Mega, μάλιστα για συμβολικούς λόγους η 50η υπογραφή είναι εκείνη του πατέρα του και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σε τροχιά διεκδίκησης της προεδρίας φαίνεται πως είναι έτοιμος να μπει όμως και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε συναντήσεις στην Αθήνα με στελέχη του κόμματος.

Ωστόσο ο κ. Τζιτζικώστας δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής έως το 2019 ακόμα και αν παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη και έτσι “πυροδοτεί” και σενάρια διαρχίας με άλλον πρόεδρο και άλλον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Σημαντική θεωρείται και η συνάντηση που έχουν ή θα έχουν Καραμανλής και Μεϊμαράκης καθώς από αυτήν θα κριθούν πολλά σχετικά με την υποψηφιότητα του νυν προέδρου του κόμματος.

Μήνυμα προς τους δελφίνους χωρίς όμως να ανοίγει τα χαρτιά του έστειλε μέσω twitter και ο Νίκος Δένδιας αναφέροντας: “Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε με τη στάση μας το κύρος και την απήχηση της ΝΔ στην κοινωνία”.

Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

“Παρών” στη μάχη της επόμενης ημέρας για τη Νέα Δημοκρατία δηλώνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η όποια απόφασή του θα εξαρτηθεί από το εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εάν ο κ. Μεϊμαράκης διεκδικήσει την ηγεσία τότε ο κ. Κεφαλογιάννης θα μείνει εκτός της κούρσας της διαδοχής.

Εάν ο νυν πρόεδρος της ΝΔ αποσυρθεί, τότε ο κ. Κεφαλογιάννης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Όσον αφορά την συγκέντρωση των υπογραφών που θα τον προτείνουν λέει ότι ακόμη δεν τον απασχολεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: