Απαράδεκτη η αναφορά σε “κυβέρνηση του νότου” στην Κύπρο: Θύελλα αντιδράσεων για τους προκλητικούς “Ως Δαμέ”…

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Φωτογραφία από το αρχείο του




Για επιζήμια και προκλητική αναφορά του κινήματος «Ως Δαμέ» στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον όρο «κυβέρνηση του Νότου», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, ζητώντας από το ΑΚΕΛ να καταδικάσει την αναφορά.

Εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των πολιτών για τη διαφθορά των πολιτικών, οι απαράδεκτοι “Ως Δαμαί” προώθησαν φιλοτουρκικά συνθήματα στην πορεία τους.

Αυτούσια η δήλωσή του κ. Φουρλά:

“Ως Ευρωβουλευτής δίνω καθημερινά μάχες στην Ε.Ε. μαζί με τους άλλους πέντε συναδέλφους μου για να προασπίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, την κυβέρνηση της χώρας μας, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που όλοι βιώνουμε.

Θεωρώ απαράδεχτο να βρίσκονται Έλληνες Κύπριοι που ν’ αναφέρονται στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον όρο «κυβέρνηση του Νότου». Είναι επιζήμιο και προκλητικό για την υπόθεσή μας.

Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται απέναντι από τέτοιες θέσεις. Περιμένω και από το ΑΚΕΛ που συμπορεύτηκε κάποτε με τους «Ως Δαμέ», και συμμετείχε σε πορείες και εκδηλώσεις, να καταδικάσει αυτή την απαράδεχτη για όλους μας θέση.

Θέλω να πω ακόμη κάτι. Την Κύπρο δεν την κρατά χωρισμένη η πανδημία αλλά ο τουρκικός στρατός. Αυτό είναι αυτονόητο αλλά πρέπει να το επαναλαμβάνουμε.

  • Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για «Ως δαμέ»

Η επίθεση στη δημοκρατία και η επίθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία μας πληγώνουν και «σκοτώνουν» δυστυχώς όσα με αίμα πέτυχαν οι ήρωες και οι πρόγονοι μας. Υπάρχει τρόπος να εκφραστούν όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους εξωσυστημικους, εξωκοινοβουλευτικούς, antifa ή όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται.

Όταν όμως προσβάλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία κάνοντας αναφορά σε «κυβέρνηση στο νότο» αυτό αποδεικνύει και το τι χώρα θέλουν.

Καταλαβαίνουμε επίσης και γιατί το ΑΚΕΛ δεν αντιδρά. Δεν θέλει να το χαρακτηρίσουν συστημικό κόμμα, δεν θέλει να χάσει κάποιους που πιθανόν να το ψηφίσουν. Δικαίωμα τους. Όλοι όμως κρινόμαστε. Και η μη απάντηση από το ΑΚΕΛ, και από τα αλλά κόμματα, δίνει δυστυχώς άλλοθι και υπόσταση σε τέτοιες εκφράσεις και τέτοιες δράσεις.

  • Ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για «Ως Δαμέ» και «κυβέρνηση του Νότου»

Καταδικαστέα η αναφορά σε «κυβέρνηση του Νότου». Κατηγορούν εμάς που απορρίπτουμε την ΔΔΟ ότι προωθούμε την διχοτόμηση, ενώ οι ίδιοι νομιμοποιούν την διχοτόμηση και αναγνωρίζουν το κατοχικό καθεστώς.

Η αναφορά των διαδηλωτών της εκδήλωσης «Ως Δαμέ» σε «κυβέρνηση του Νότου» είναι το λιγότερο καταδικαστέα.

Είναι προφανές πως όσοι επενδύθηκαν τον μανδύα της διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς υπό την εν λόγω οργάνωση είχαν και έχουν αλλότριους σκοπούς.

Το πλέον λυπηρό είναι που η εν λόγω ομάδα φαίνεται να έχει άμεση διασύνδεση με το κοινοβουλευτικό κόμμα ΑΚΕΛ (βλ. Σημερινή, διαθέσιμο στις 17/2/2021).

Μάλιστα κατηγορούν την ηγεσία της ΕΔΕΚ επειδή απορρίπτει την ΔΔΟ με πολιτική ισότητα ότι τάχα προωθεί την διχοτόμηση την στιγμή που οι ίδιοι, μέσα από τέτοιες δηλώσεις νομιμοποιούν την διχοτόμηση και αναγνωρίζουν το κατοχικό καθεστώς.

Για την ΕΔΕΚ υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία και το υπό κατοχή τμήμα της.

  • Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ «ΩΣ ΔΑΜΕ»

Στηρίζουμε το δικαίωμα του οποιουδήποτε πολίτη για να διαδηλώσει και να εκφράσει ελεύθερα τα αιτήματά του. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα αιτήματα αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ωστόσο, πέραν αυτών των αιτημάτων, στην πορεία του συνόλου «Ως Δαμέ» ακούστηκαν συνθήματα που προσβάλλουν το ίδιο το Κράτος καθώς και την αξιοπρέπεια κάθε Ελληνοκύπριου.

Η Συμμαχία Πολιτών τάχθηκε επανειλημμένα κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, κάτι που αποδεικνύεται τόσο μέσω των προτάσεων μας στη Βουλή όσο και από δημόσιες τοποθετήσεις του Κινήματος μας και των στελεχών του. Πάγιο και διαχρονικό αίτημά μας είναι ότι όσοι έχουν εμπλοκή στη διαφθορά, είτε αυτοί ανήκουν στην αριστερά είτε στη δεξιά είτε στο κέντρο, πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το αίτημα για καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία αναντίλεκτα αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία μας, δεν μπορεί ν’ αποτελεί άλλοθι για ομάδες του πληθυσμού για να υιοθετούν επαίσχυντες θέσεις και ντροπιαστικό λεκτικό που ακούγαμε μέχρι πρόσφατα μόνο από τούρκικα στόματα.

Οι αναφορές σε «Κυβέρνηση του Νότου» και σ’ «άνοιγμα συνόρων» προσβάλλουν την αξιοπρέπεια κάθε Ελληνοκύπριου. Όπως τασσόμαστε κατά της διαφθοράς, τασσόμαστε ανεπιφύλακτα και κατά της ιστορικής διαφθοράς που εκπροσωπεί το σύνολο των «Ως Δαμέ», οι οποίοι αμφισβητούν την Κυπριακή Δημοκρατία και ξεχνούν πως υπάρχει τουρκική κατοχή.

  • Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ‘ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ’ ΚΑΙ ΩΣ ΔΑΜΕ

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθούν σχέσεις Τούρκων Τζιχαντιστών με τους «Ως Δαμέ»

Η διαβόητη οργάνωση «Ως Δαμέ» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως «κυβέρνηση του νότου». Ας την κρίνει ο κυπριακός λαός!

Θεωρεί ακόμη πως τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας ελήφθησαν για την οριστική επιβολή της διχοτόμησης, ενώ η οργάνωση που διένυσε το οδόφραγμα «λοκματζή» γρονθοκοπώντας εθνοφρουρούς, απαιτεί την αφαίρεση του «φράκτη Νουρή» για να επανενωθούν οι οπαδοί της με τους βόρειους.

Δυστυχώς ο «φράκτης Νουρή» είναι το μόνο ανάχωμα στην επέλαση των λάθρα διακινουμένων από την Τουρκία τζιχαντιστών. Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθούν σχέσεις μεταξύ των τζιχαντιστών και των «Ως Δαμέ».
Βεβαίως, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι «Ως Δαμέ» και η κυβέρνηση συμπλέουν αρμονικά στον στόχο της αναγνώρισης των βορείων, της αποαναγνώρισης των νοτίων και της δημιουργίας κράτους προτεκτοράτου της Τουρκίας με τη μορφή της χαλαρής αποκεντρωμένης συνομοσπονδίας δύο κυρίαρχων κοινοτικών κρατών.

Όλα τα άλλα είναι προπέτασμα καπνού, αλλά εμείς ανθιστάμεθα!

Βρείτε το λινκ της δήλωσης εδώ:

Πορεία κατά της διαφθοράς, αλλά και κατά της Κύπρου: Για “νότο” ομιλεί χωρίς ντροπή η πλατφόρμα «Ως Δαμέ»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: