Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν το εμβόλιό τους: Ξεκινάμε μαζική παραγωγή λέει ο Πούτιν

File photo: To ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωναϊού Sputnik V. EPA, MINZDRAV




To ρωσικό Υπουργείο Υγείας έδωσε το πράσινο φως για το εμβόλιο κατά του κορωναϊού που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας.

Είναι το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως που παίρνει άδεια από τις αρχές της χώρας, ύστερα ωστόσο από μόλις δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν.

«Σήμερα το πρωί, για πρώτη φορά στον κόσμο, πήρε έγκριση ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού», δήλωσε ο Πούτιν. «Γνωρίζω πως είναι αρκετά αποτελεσματικό, πως δίνει ανοσία διαρκείας», πρόσθεσε.

«Μία από τις κόρες μου έκανε αυτό το εμβόλιο. Συμμετείχε στα πειράματα», δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, μερικά λεπτά αφού είχε ανακοινώσει την ομολογοποίηση αυτού του εμβολίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό «και αυτό ήταν όλο».

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εν λόγω ρωσικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Η κίνηση αυτή προετοιμάζει το έδαφος για μαζικούς εμβολιασμούς παρότι  τα τελευταία στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς του συνεχίζονται.

Ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή, δήλωσε ο Πούτιν.

Η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία κινείται για να επιδείξει τα επιτεύγματά της σχετικά με το εμβόλιο, αποδεικνύει την αποφασιστικότητά της να κόψει πρώτη το νήμα στην παγκόσμια κούρσα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, αλλά έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι θέτει το εθνικό πρεστίζ πάνω από την επιστημονικότητα και την ασφάλεια.

Και το όνομα αυτού Sputnik V

Η ονομασία του εμβολίου κατά του κορωναϊού που ανέπτυξε η Ρωσία είναι «Sputnik V» (το V αναφέρεται στο vaccin/εμβόλιο) και παραπέμπει στον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά από την Σοβιετική Ένωση το 1957.

Την ίδια στιγμή, η χώρα εξακολουθεί να μαστίζεται από τον ιό καθώς κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599.

Είναι ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από Reuters,  AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Οι ηγέτες του Λιβάνου ήξεραν τα πάντα από 20 Ιουλίου για την μπαρουταποθήκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: