Μαρτυρία για τον ψευτογιατρό: “Ψάρευε” θύματα σε εκκλησίες, παρίστανε τον επιστήμονα παγκοσμίου εμβέλειας




Ο ψευτογιατρός που κυκλοφορούσε με το όνομα Νίκος Κοντός και ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τριών ανθρώπων – ενός 76χρονου και δυο εφήβων 14 και 16 χρόνων – κι έχει εξαπατήσει τουλάχιστον άλλα 45 άτομα,  είχε στήσει ένα τεράστιο οικοδόμημα απάτης και ψεύδους γύρω του, το οποίο κατάφερε να γίνει πιστευτό ακόμη κι από γιατρούς ή μεγάλα διαγνωστικά κέντρα της Αττικής.

Ο 47χρονος που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, φέρεται να είχε συνεργό τη σύζυγό του, ενώ ερευνάται και ο ρόλος και δυο γιατρών στην θανατηφόρα πλεκτάνη του.

Ο 47χρονος άλλοτε εμφανιζόταν ως νευροχειρούργος και φυσιοπαθητικός, ενώ άλλες ως ερευνητής σπουδαίου κέντρου της Ελβετίας, με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική, την παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας. Κάποιες άλλες μάλιστα συστηνόταν και ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

“Ψάρευε” τα θύματά του σε μοναστήρια και ναούς όπου κατέφευγαν απελπισμένοι ασθενείς ή συγγενείς τους.

Η μαρτυρία του πατέρα ενός εκ των θυμάτων του ψευτογιατρού είναι αποκαλυπτική. Ο πατέρας ενός εκ των εφήβων που κατέληξε, μίλησε στο Open TV:

«Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

«Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι “άχρηστη” και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος.

«Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν “δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”» κατέληξε.

HJ με πληροφορίες από OpenTV

Δόκτορ θάνατος: H πολυτελής κατοικία, η συνεργός σύζυγος και το εγκληματικό προφίλ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: