«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα» απαντούν κυβερνητικές πηγές στο κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κώστα Καραμανλή

FILE PHOTO: Το Μέγαρο Μαξίμου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Μετά την παράδοση του κατηγορητηρίου για τον Κώστα Καραμανλή στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, κυβερνητικές πηγές απαντούν πως «σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία».

«Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης πέταξε για ακόμα μια φορά την μπάλα στην εξέδρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο σχόλιο των κυβερνητικών πηγών για το «κατηγορητήριο» για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από το «να φέρετε στη Βουλή κατηγορητήριο, να το συζητήσουμε» και «με γενικές κατηγορίες και χωρίς κατηγορητήριο, δεν έχουμε κράτος δικαίου», του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο «αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην ολομέλεια» των κυβερνητικών πηγών. Από τα θερμά χειροκροτήματα στον κ. Καραμανλή και τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς για την υποστήριξη του, στην άτακτη υποχώρηση.

Μισή ώρα αφότου παρέλαβε στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κατηγορητήριο που ζητούσε επιτακτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πέταξε για ακόμα μια φορά την… μπάλα στην εξέδρα, για να διασώσει τον κ. Καραμανλή από τις βαρύτατες πράξεις και παραλείψεις που του αποδίδονται. Η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας την πολιτική εξίσωση «Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής, Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης, η συγκάλυψη, έχει πρόσωπο». Μόλις στερήθηκαν και την τελευταία τους δικαιολογία».

Η Τζάκρη παρέδωσε το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, στον Γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: