Δεν σεβάστηκαν ούτε την εορτή της Παναγίας οι Τούρκοι: 33 παραβιάσεις του εναέριου χώρου

FILE PHOTO: Ελληνικά μαχητικά της ΠΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ




Ανάμεσα στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι κι εκείνα τα άρθρα που μιλούν για σεβασμό των μεγάλων θρησκευτικών εορτών, όμως οι γείτονές μας, με τους οποίους συνομιλούμε εδώ και καιρό για την αναθέρμανση των ΜΟΕ, φαίνεται πως γκρεμίζουν τις προσπάθειες που γίνονται.

Απόδειξη είναι πως σήμερα της Παναγίας, μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές για τη Χριστιανοσύνη και τον Ελληνισμό, τα δυο Τουρκικά κατασκοπευτικά CN-235 επιδόθηκαν σε 33 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 3 παραβάσεις των Διεθνών Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.

Να θυμίσουμε ότι στις 7 Αυγούστου η ιστοσελίδα μας είχε δημοσιεύσει στοιχεία για πτήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών της Τουρκίας ανάμεσα από την Ικαρία και τη Μύκονο, δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, πράγμα που αποτελεί και διακαή πόθο της Τουρκίας και γι’ αυτό μονίμως με κάθε ευκαιρία διχοτομεί το Αιγαίο.

Αν πάμε μάλιστα και λίγους μήνες πιο πριν, θα δούμε πως τα ΜΟΕ δεν έχουν αποδώσει ούτε τις ημέρες του Πάσχα που εκεί η Άγκυρα έδειξε πολύ πιο προκλητική με καθημερινές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών κατά τη Μεγάλη Βδομάδα, την ημέρα της Ανάστασης και του Πάσχα, άρα ένα από τα ουσιώδη άρθρα των ΜΟΕ καταστρατηγείται μεθοδικά από την Τουρκική πλευρά.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 33
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

HELLAS JOURNAL

Με καναντέρ στην Εύβοια ο αρχηγός ΓΕΑ: Στα πληρώματα των Σινούκ ο αρχηγός ΓΕΣ [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: