Ρεκόρ αποχής στα Εξάρχεια: Άγγιξε το 93% στις επαναληπτικές εκλογές λόγω κλοπής της κάλπης

Επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία για τις Βουλευτικές Εκλογές στο 33 εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων καθώς άγνωστοι την προηγούμενη Κυριακή άρπάξαν την κάλπη λίγο πρίν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, Αθήνα Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται με μικρή προσέλευση των ψηφοφόρων, υπό αστυνομικά μέτρα προστασίας της διαδικασίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Εξαιρετικά χαμηλή ήταν η προσέλευση στην σημερινή επαναληπτική εκλογική διαδικασία σήμερα Κυριακή, 14 Ιουλίου, στο 33ο εκλογικό τμήμα Αθηνών στα Εξάρχεια, επί της οδού Κωλέττη, όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

  • Στην διαδικασία συμμετείχε περίπου 7,5% των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, επί των 545 εγγεγραμμένων, ψήφισαν οι 39, εκ των οποίων ήταν έγκυρα: 38, λευκά: 0, άκυρα: ένα.

  • Ειδικότερα η κατανομή είναι ως εξής: η ΝΔ έλαβε 15 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ έξι, το ΚΙΝΑΛ οκτώ, η Χρυσή Αυγή δύο, το ΚΚΕ τρεις, η Ελληνική Λύση μία, το ΜΕΡΑ25 μία, η Δημιουργία Ξανά μία και η Πλεύση Ελευθερίας μία.

Σημειώνεται ότι η επανεκλογή κρίθηκε αναγκαία μετά την κλοπή της κάλπης από το συγκεκριμένο τμήμα που διέπραξαν άγνωστοι την περασμένη Κυριακή λίγα λεπτά πριν τις 7 μμ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

27 χρόνια από δολοφονία Θάνου Αξαρλιάν από 17Ν: Δεν θα τον ξεχάσουμε, είπε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: