Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μάλμε: Διέκοψε την πρόβα η Γαλλία κι έστειλε μήνυμα για τη Γάζα, δεν έκανε τελική πρόβα η Ιρλανδία, παραιτήθηκε η παρουσιάστρια της Νορβηγίας [βίντεο]

Silvester Belt (L) representing Lithuania with the song ‘Luktelk’ and Bambie Thug (C) representing Ireland with the song ‘Doomsday blue’ at the press conference for the entries that advanced to the final of the first semi-final of the 68th edition of the Eurovision Song Contest (ESC) at Malmo Arena, in Malmo, Sweden, 07 May 2024. The ESC has two semi-finals, held on 07 and 09 May, and a grand final on 11 May 2024. EPA/JESSICA GOW SWEDEN OUT




Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η αποβολή του Ολλανδού τραγουδιστή Joost Klein από τον τελικό της Eurovision με τις διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή του Ισραήλ να παίρνουν διαστάσεις λίγο πριν από την έναρξη του τελικού.

Όπως έγινε γνωστό η Ιρλανδία δεν έκανε την τελική πρόβα για λόγους που δεν αποσαφηνίστηκαν πλήρως, ενώ η Γαλλική αποστολή διέκοψε τη δική της τελική προβα για να στείλει μήνυμα κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα η Αλεσάντρα Μέλε που είχε εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στην περσινή διοργάνωση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν τον τελικό διαγωνισμό ότι αποχώρησε από τη θέση της και την ανακοίνωση των βαθμών της νορβηγικής επιτροπής.

«Απόψε έπρεπε να δώσω τους πόντους της Νορβηγίας στον τελικό της Eurovision», είπε σε ένα βίντεο στο Instagram. «Αν και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ. United By Music – το μότο της Eurovision – είναι ο λόγος που κάνω μουσική. Ενώστε τους ανθρώπους, φέρτε τους μαζί.

Αλλά αυτή τη στιγμή αυτές οι λέξεις είναι απλώς κενές λέξεις. Υπάρχει μια γενοκτονία σε εξέλιξη και σας ζητώ από όλους σας παρακαλώ να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας. Ελεύθερη Παλαιστίνη» ανέφερε συγκεκριμένα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra (@alessandram02)

To Bambie Thug της Ιρλανδίας

Η αρχή των αντιδράσεων έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν το Bambie Thug που εκπροσωπεί στον διαγωνισμό την Ιρλανδία (αυτοπροσδιορίζεται ως non binary) δεν εμφανίστηκε στην τελική πρόβα.

Λίγη ώρα αργότερα, σε διαδικτυακή ανάρτηση ανέφερε: «Υπήρχε μία κατάσταση όσο περιμέναμε να ανέβουμε στη σκηνή για την παρέλαση των χωρών, η οποία ένιωσα πως απαιτούσε την επείγουσα προσοχή της EBU.

Η EBU έλαβε υπόψη αυτό το ζήτημα σοβαρά και είχαμε συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. Αυτό σημαίνει ότι έχασα τη γενική πρόβα – πραγματικά ζητώ συγγνώμη από τους fans που ήρθαν να με δουν. Ελπίζω να σας δω στη σκηνή απόψε».

Bambie_Thag

ΠΗΓΗ: Instagram Bambie Thug

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μάλμε της Σουηδίας Ελλάδα, Ιρλανδία και Ελβετία δεν πήγαν στην παρέλαση σημαιών.

 Διέκοψε την πρόβα του ο Γάλλος τραγουδιστής

Ακολούθησε ο τραγουδιστής της Γαλλίας ο οποίος διέκοψε την πρόβα του στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.  «Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρεύτηκα να γίνω τραγουδιστής και να τραγουδήσω για την ειρήνη εδώ.

Κάθε καλλιτέχνης εδώ θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη και την ειρήνη. Πρέπει να ενωθούμε μέσω της μουσικής, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη» ανέφερε από μικροφώνου ο Slimane.

Απειλές αποχώρησης από Ισπανία και Εσθονία

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

H Ισπανία και η Εσθονία αρχικά απείλησαν με αποχώρηση αλλά τελικά δεν το έκαναν.

Η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας με ανακοίνωσή της αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, το ισπανικό κρατικό δίκτυο, RTVE, ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από την Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

H Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.

Η Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει το «Ζάρι» της στη Eurovision: Τι αλλάζει στο διαγωνισμό μετά την αποβολή της Ολλανδίας, 12η εμφανίζεται η Ελλάδα [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: