Πολιτικός απατεώνας… “Τυχαία” ήρθε ο Ράμα στην Αθήνα, ένα χρόνο μετά την σύλληψη Μπελέρη!!! Αφιέρωσε στον Μητσοτάκη το ποίημα «Ο αληθινός πόθος των Αλβανών»… [video]

epa11334863 Albanian Prime Minister Edi Rama (C) arrives to talk to his supporters at the Christmas Theater at the Galatsi Olympic Hall in Athens, Greece, 12 May 2024. EPA, GEORGE VITSARAS




Ο Έντι Ράμα ξεκίνησε την ομιλία του στα ελληνικά λέγοντας: «Σιγά ρε παιδί μου, σιγά», προσπαθώντας να ηρεμήσει το πλήθος που ζητωκραύγαζε, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά, στον Φρέντυ Μπελέρη.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή, στις 12:00, ακούστηκε ο αλβανικός εθνικός ύμνος ενώ στα μάτριξ τοποθετήθηκαν ελληνικές σημαίες. Ο Ράμα, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε πως «δεν ήρθα να προκαλέσω, ήρθα να μιλήσω στον λαό μου».

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα (top channel), στο τέλος της ομιλίας του κατά τη συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, ο Έντι Ράμα έστειλε ένα μήνυμα Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας:

“Θα ήθελα επίσης να στείλω εκ μέρους σας ένα μήνυμα στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το 1886 ο ποιητής μας Naim Frasheri έγραψε το ποίημά του στα ελληνικά «Ο αληθινός πόθος των Αλβανών». Ας ζήσουμε με όλους τους γείτονες με τάξη και ειρήνη, ας μην γίνουμε εχθροί. Πολλά ευχαριστώ από εμένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας”.

Επίσης αναφερόμενος στους αλβανούς μετανάστες πρόσθεσε:

«Ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε λάθος νομίζετε ότι έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν πρόδωσα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, έστω και μια φορά για αυτήν την εξαιρετική τιμή.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα στη ζωή του να ηγείται της χώρας του.

Δεν υπάρχει καμία υλική, οικονομική, οικονομική δύναμη, άτομο ή κράτος που να μπορεί να με δελεάσει ή να με πιέσει να λειτουργήσω πίσω από την πλάτη σας και να παραβιάσω τα συμφέροντα.

Αυτή ήταν η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα και δεν το πιστεύω θα υπάρξει ομορφότερη».

O πρωθυπουργός της Αλβανίας μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας έχει συναντήσεις με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, ενώ αναμένεται να μοιράσει και φυλλάδια για τις διμερείς σχέσεις.




Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η Έρα Ρούσι, ενώ υπήρξαν άλλες οκτώ ομιλίες πριν από αυτή του Ράμα, ο οποίος έφτασε με σημαντική καθυστέρηση στο Γαλάτσι, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Ράμα ήταν καθαρά ιδιωτική και ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είχε καμία θεσμική συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ελληνική κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους αναφορικά με την επίσκεψη Ράμα στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Δεν θα μπορούσε να εμποδίσει έναν ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του. Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄ ό,τι θα έπρεπε, ίσως, πάντως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος λίγο πριν τις Ευρωεκλογές».

Μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη για την επίσκεψη του Ράμα στην Αθήνα: Το κάνει για να προκαλέσει, σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τη σύλληψή μου, θυμίζει…

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Έντι Ράμα: «Ο Κυριάκος είναι ένας φίλος που σέβομαι πολύ» * Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ομιλία στο Γαλάτσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: