Η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλλει και στα ΜΜΕ: «Η Αυτοκρατορία» του Μέρντοχ υπογράφει συμφωνία με την OpenAI 250 εκατ δολ-Αντιδράσεις, καταγγελίες, μηνύσεις

FILE PHOTO US business magnate Rupert Murdoch . EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 53000073




Ο όμιλος πολυμέσων News Corp της οικογένειας Mέρντοχ και το OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, ανακοίνωσαν μια συμφωνία την Τετάρτη για την παροχή πρόσβασης σε περιεχόμενο από διάφορους τίτλους, συμπεριλαμβανομένης της Wall Street Journal, στην start-up της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία κατηγορείται από άλλα ΜΜΕ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Μεταξύ των άλλων τίτλων της αμερικανικής ομάδας είναι η συντηρητική καθημερινή New York Post, η ταμπλόιντ The Sun, The Times και The Sunday Times για το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η The Australian.

Αυτή η «πολυετής» συμφωνία παρέχει στο OpenAI, και επομένως στο ChatGPT, το δικαίωμα «να εμφανίζει περιεχόμενο από τα Μέσα της News Corp ως απάντηση σε ερωτήσεις χρηστών και να βελτιώνει τα προϊόντα της», αναφέρει μια κοινή δήλωση της News Corp. και της OpenAI.

Μια συμφωνία αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων

Δεν έχουν αποκαλυφθεί οικονομικοί όροι, αλλά σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται αξιόπιστες  πηγές, το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών, μέρος των οποίων με τη μορφή πιστώσεων για τη χρήση του OpenAI τεχνολογία.

Για αρκετούς μήνες, πολλοί συγγραφείς, καλλιτέχνες και ιστότοποι πληροφόρησης κατηγόρησαν το OpenAI και τους ανταγωνιστές του για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ως μέρος της διαδικασίας για την παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης (AI) (παραγωγή κειμένων, εικόνων, κ.λπ. χρησιμοποιώντας την τρέχουσα γλώσσα), η οποία απαιτεί βουνά δεδομένων. Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι New York Times ξεκίνησαν αγωγές κατά των OpenAI και Microsoft.

Οκτώ τοπικές αμερικανικές εφημερίδες υπέβαλαν επίσης καταγγελία στα τέλη Απριλίου.

Ο δημιουργός του ChatGPT έχει επίσης δεσμευτεί να συνάψει συμφωνίες αδειοδότησης περιεχομένου με μέσα ενημέρωσης – συμπεριλαμβανομένου του πρακτορείου τύπου AP, του γερμανικού ομίλου Axel Springer (που εκδίδει την ταμπλόιντ Bild), της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και του ισπανικού ομίλου Prisa Media – για να εμπλουτίσει τα μοντέλα του.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την News Corp έρχεται την επομένη μιας νέας διαμάχης, αφού η ηθοποιός Scarlett Johansson κατηγόρησε το OpenAI ότι εν αγνοία της αντέγραψε τη φωνή της για τη νέα του βοηθό φωνής. Ο γενικός διευθυντής του OpenAI, Σαμ Άλτμαν, ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε αμέσως τη διακοπή μετάδοσης αυτής της φωνής, με όνομα Sky.

.
Με πληροφορίες από lefigaro,fr 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέναντι στους 4 υποψήφιους διαδόχους της: Σήμερα το Eurovision Debate για την προεδρία της Κομισιόν – Σε απ’ ευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: