Τί θα γίνει μ’ αυτή την Σκοπιανή εθνικίστρια πρόεδρο; Κάθε τόσο κι άλλη πρόκληση – Συναντήθηκε με τον Πάπα στο Βατικανό και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των «Μακεδόνων»!

Φωτογραφία που ανάρτησε η πρέοδρος της Βόρειας Μακεδονίας από την συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο. Photo via X@Гордана Сиљановска Давкова (Gordana Siljanovska) @gogamkd




Δεν είναι ότι δεν την έχουν προειδοποιήσει τόσο η Αθήνα, όσο και οι Βρυξέλλες. Δεν είναι ότι το έκανε μια ή δυο. Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας επιμένει κάθε λίγο και λιγάκι να επαναφέρει τον “αυτοπροσδιορισμό” της… αλλά και τον “αυτοπροσδιορισμό” ως φαίνεται των συμπατριωτών της και της ίδιας της χώρας της.

Συγκεκριμένα, μετά τα αρχικά “εγώ θα λέω σκέτη Μακεδονία” στα οποία την ακολούθησε και ο εθνικιστής ομοϊδεάτης της πρωθυπουργός Μίτσκοσκι, σήμερα η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα μας ενημερώνει με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Χ [σσ. στον οποίο αυτοχαρακτηρίζεται Πρόεδρος της Μακεδονίας] ότι συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό και όπως αναφέρει, ευχαρίστησε τον Ποντίφικα «εκ μέρους όλων των Μακεδόνων πολιτών (!) για τη σταθερή υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

«Ήταν τιμή μου να γνωρίσω τον Ποντίφικα σήμερα. Ευχαρίστησα την Αγιότητά του για την αποφασιστικότητά του να επιδιώκει την ειρήνη στον κόσμο και να υπερασπίζεται τους φτωχούς του κόσμου. Εκ μέρους όλων των πολιτών της Μακεδονίας τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων» αναφέρει χαρκατηριστικά η Σιλιάνοφσκα η οποία έχει διαγράψει από την μνήμη της την επίσημη ονομασία της χώρας της ως Βόρειας Μακεδονίας, καθώς η “προσωπική οπτική της” για την Συμφωνία των Πρεσπών διαφέρει εξαιρετικά από τα κοινώς συνομολογημένα….

 

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Σκοπιανός εθνικιστής Μίτσκοσκι: Συνεχίζει το βιολί με το σκέτο «Μακεδονία» ακόμη και σε επίσημες διεθνείς επαφές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: