Η οργάνωση HALC ετοίμασε επιστολή για τη Μονή της Χώρας, ζητά να πέσει η Τουρκία στη χειρότερη θέση της λίστας για τις θρησκευτικές ελευθερίες

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης HALC, Έντι Ζεμενίδης ομιλεί στην ΕΡΤ. Φωτογραφία από ERT News




Για την Τουρκία και την υλοποίηση της απόφασης για τη μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας μίλησε στην εκπομπή “ΕΡΤNews UPDATE” ο εκτελεστικός διευθυντής της Hellenic American Leadership Council, Έντι Ζεμενίδης.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να θέσει το θέμα στον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την αυριανή τους συνάντηση. Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη δήλωση που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα.

“Πιστεύω ότι ακόμα η Τουρκία δεν έχει πληρώσει καθόλου κόστος για αυτό που έκανε με την Αγία Σοφία και βλέπουμε ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Κάνουν ζημιά στην Αγία Σοφία όσοι μπαίνουν” είπε ο κ. Ζεμενίδης.

Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται επιστολή προς την Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), μέσω της οποία θα ζητηθεί να πέσει η Τουρκία στη χειρότερη θέση της λίστας που αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες.




“Έχουμε ετοιμάσει μια επιστολή για την US Commission on International Religious Freedom (USCIRF), την επιτροπή που ανήκει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Βάλανε στην έκθεσή τους την Τουρκία στην δεύτερη κατηγορία από τους χειρότερους για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Εμείς θέλουμε να την κατεβάσουν τώρα στη χειρότερη” είπε χαρακτηριστικά.

“Αυτή θα είναι μια καινούργια επιστολή που θα βγει και θα σταλεί στην επιτροπή που συμβουλεύει το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θρησκευτικά δικαιώματα.

Η Τουρκία πρέπει να πάει τώρα, μετά από αυτό που έκανε στην Αγία Σοφία, στο ίδιο επίπεδο που είναι φέτος το Αζερμπαϊτζάν. Γιατί αυτά που κάνει η Τουρκία δεν είναι και τόσο διαφορετικά από ότι κάνει το Αζερμπαϊτζάν στους Αρμένιους” κατέληξε.

Ο Ερντογάν κάνει καψόνια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά δεν ομιλεί κανείς: Γιατί; Για να μην ενοχληθεί η Τουρκία… Ο Ελπιδοφόρος έχασε πάλι τη λαλιά του; Ο Κονιδάρης;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: