Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, που δεν μπορεί να πάρει πίσω: “Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ένα”, είπε στον Κύπριο Πρόεδρο, στην Αθήνα (video)

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (Α) και η Επικεφαλής υποψήφια Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen (Κ), περιηγούνται στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου, κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας των εργασιών, του 15ου Συνεδρίου του κόμματος, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, Κυριακή 7 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε μία υπόσχεση, που δεν μπορεί να την πάρει πλέον πίσω.

“Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ένα”, έγραψε στον προσωπικο του λογαριασμό στο Twitter. Είναι μία υπόσχεση, που ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να τηρήσει στο 100%, καθώς η Ελίτ των Αθηνών πιέζει να εγκαταλειφθεί το Κυπριακό για χάρη της έωλης ελληνοτουρκικής φιλίας.

Στο μήνυμα του, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε:

«Αγαπητέ φίλε Νίκο Χριστοδουλίδη, η Ελλάδα πάντα στέκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού. Και όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρός είναι ο Ελληνισμός στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρή είναι η Κύπρος στην Ευρώπη. Διότι Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα».

Η υπόσχεση του προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στη Λευκωσία, κυρίως λόγω των πληροφοριών που κυκλοφορούν ευρύτατα και θέλουν την Αθήνα να μην δίνει πλέον καμία σημασία στην Κύπρο και το πρόβλημα της, που προκλήθηκε από την προδοτική Χούντα των Αθηνων, τον μαύρο Ιούλη του 1974.

Η Αθήνα δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εγκαταλείψει την Κύπρο, διότι φέρει τεράστια ευθύνη για το πρόβλημα της. Το ξενοκίνητο προδοτικό πραξικόπημα οδήγησε στην τουρκική εισβολή και προκάλεσε μία απέραντη καταστροφή στη Μεγαλόνησο.

Τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού θα την κρατήσουμε και θα την θυμόμαστε καθώς η Τουρκία ετοιμάζει νέα εισβολή στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, στις 20 Ιουλίου.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο. Όχι στο Αιγαίο. Στην Κύπρο θα τεστάρει τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας. Το έχω τονίσει πολλές φορές και μακάρι να διαψευστώ.

Εάν η κατοχική Τουρκία εισβάλει ξανά στη νεκρή ζώνη, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει και θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου μας. Διότι, όπως έγραψε ο Πρωθυπουργός, “η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ένα”. Αυτή είναι η ορθή εθνική πολιτική. Όχι η εγκατάλειψη της Κύπρου, όπως απαιτεί η Ελίτ των Αθηνών.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Στα πρόθυρα της διχοτόμησης η Κύπρος: Οι δικοί μας πολιτικοί, στη Λευκωσία και την Αθήνα, από το τραγικό 1974 μέχρι στο Κραν Μοντανά, έκαναν μόνο οδυνηρές υποχωρήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: