Το Ιράν το είδε …υπερδύναμη: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν, επικαλείται το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα για να δικαιολογήσει την επίθεση εναντίον του Ισραήλ

epa11277376 Iranians celebrate after Iran launched drone attacks against Israel at Palestine Square in Tehran, Iran, early morning of 14 April 2024. Iran’s Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) launched drones and rockets towards Israel late on 13 April 2024, Iranian officials said. EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα επικαλείται η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση.

«Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, προειδοποιεί: «Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!».

  • Να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υποστήριξης του Ισραήλ, λέει το Ιράν

Το Ιράν παρακολουθεί την Ιορδανία για οποιεσδήποτε κινήσεις υποστήριξης του Ισραήλ κατά την διάρκεια των επιθέσεων αντιποίνων της Τεχεράνης και προειδοποιεί την χώρα ότι θα είναι «ο επόμενος στόχος», δήλωσε ιρανική στρατιωτική πηγή στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Ιορδανίας κατά την διάρκεια των τιμωρητικών επιθέσεων … και, αν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε πιθανή ενέργεια (προς υποστήριξιν του Ισραήλ), θα γίνουν ο επόμενος στόχος», μετέδωσε το Fars.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέα Υόρκη, United Nations
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ντουμπάι, United Arab Emirates

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: