Το ανοιξιάτικο χαλάζι και η δικαστική διαμάχη για την επένδυση στη Λάρνακα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι καταρρακτώδεις βροχές και το χαλάζι που έπληξαν χθες την Κύπρο, η λήξη της προθεσμίας για τα «Πόθεν Έσχες» για νέους Υπουργούς-Υφυπουργούς και η διαφορά μεταξύ Kition – Κυβέρνησης που έφτασε στο δικαστήριο, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Επίσης προβάλλονται ο διορισμός του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει και οι αντιδράσεις του ΑΚΕΛ καθώς και η δυναμική που είχαν το 2023 οι πωλήσεις ακινήτων,

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού» αναφέρεται στις καταρρακτώδεις βροχές και το χαλάζι εν μέσω της Άνοιξης, που έπληξαν χθες την Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει για επικοινωνιακά επιτεύγματα της Κυβέρνησης και στο μεταναστευτικό. Αλλού αναφέρεται σε υποστατικά χωρίς άδεια και ασυνεννοησία τριών Υπουργών για το θέμα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ούτε Πόθεν, Ούτε Έσχες, με την κοροϊδία να συνεχίζεται…» γράφει ότι εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» για τους έξι νέους Υπουργούς – Υφυπουργούς. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ ζητά ενιαίο ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σύγκρουση υψηλών τόνων Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βουλιάζει στα βαθιά το 1,2 δισ.» γράφει ότι έφτασαν στα δικαστήρια Kition και Κυβέρνηση για την επένδυση στο λιμάνι και στη μαρίνα Λάρνακας.

Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, αναφέρει σε συνέντευξή του στον «Φ» ότι παίρνει και μισθό και σύνταξη, αλλά δεν συμφωνεί. Αλλού γράφει ότι λασπόνερα έπληξαν Λευκωσία και Λάρνακα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γνώριζε ο Πρόεδρος για τον τραπεζικό βίο Πατσαλίδη και τον επιβράβευσε» γράφει ότι πορίσματα Βουλής και Alvarez & Marsal αφήνουν εκτεθειμένο τον Χριστοδουλίδη. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ προτείνει ουσιαστικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Χαν Γιουνίς είναι κρανίου τόπος, ενώ μπαίνει και στη Ράφα ο Νετανιάχου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το 2023 χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις ακινήτων» γράφει ότι η ζήτηση για πολυτελή διαμερίσματα βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο ενώ οι αναπτύξεις μειώνονται.

Αλλού γράφει ότι οι Βουλευτές εκφράζουν απογοήτευση για την έλλειψη ATM στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες την Κύπρο.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι προκλήσεις για τον νέο Διοικητή» γράφει ότι αυτές είναι η ευρωστία των τραπεζών, το αποτύπωμα στην κοινωνία, τα εσωτερικά της Κεντρικής Τράπεζας και η φήμη της χώρας.

Αλλού γράφει ότι πέφτουν για πρώτη φορά οι τιμές κατοικιών στην Ευρωζώνη. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Ελληνική έμεινε μόνη στη διεκδίκηση της CNP Cyprus.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Σε πολύ καλό δρόμο οι συζητήσεις με την Chevron και την ENI: Ο Πρόεδρος της Κύπρου ανακοίνωσε τα καλά νέα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: