Mέρα χαράς και γιορτής στη Μασσαλία: Έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα * Πυροτεχνήματα, πανηγύρια, χιλιάδες κόσμου, εκατοντάδες πλοιάρια υποδέχονται το Belem [videos]

Η άφιξη του Belem στο λιμάνι της Μασσαλίας via youtube




Το ιστορικό γαλλικό πλοίο Belem, ένα πανέμορφο τρικάταρτο ιστιοφόρο,  μπήκε απόψε στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας, μεταφέροντας την Ολυμπιακή φλόγα.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να τον καλωσορίσουν, παρουσία του αρχηγού του κράτους Εμανουέλ Μακρόν

Τρομπέτες, σειρήνες και κόρνες χαιρέτησαν την είσοδο του τρικάταρτου στο λιμάνι της Φωκαϊκής πόλης, 79 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων του Παρισιού

  • Εκατοντάδες πλοιάρια παρελαύνουν στα ανοιχτά της Μασσαλίας για να σηματοδοτήσουν την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στη Γαλλία.

Το πλοίο έπλευσε στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας  υπό τους ήχους του γαλλικού εθνικού ύμνου, La Marseillaise, με αεροπλάνα να σχεδιάζουν πρώτα τους πέντε Ολυμπιακούς δακτυλίους και μετά τα κόκκινα-μπλε-λευκά χρώματα της σημαίας του έθνους.

Δεκάδες χιλιάδες επευφημούσαν την άφιξη στον αποκλεισμένο χώρο της σκηνής στην ακτή καθώς χιλιάδες άλλοι κουνούσαν μαντήλια από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα.

Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Florent Manaudou έγινε σήμερα ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στη Γαλλία μετά την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στη νότια γαλλική πόλη, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία προς τους Αγώνες στο Παρίσι.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη στη Μασσαλία, πριν κατευθυνθεί προς το Παρίσι μέσω εμβληματικών σημείων σε όλη τη χώρα, από το παγκοσμίου φήμης Mont Saint-Michel έως τις παραλίες της συμμαχικής απόβασης   στη Νορμανδία και το Παλάτι των Βερσαλλιών.

Η δάδα άναψε στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα πριν παραδοθεί επίσημα στη Γαλλία. Έφυγε από την Αθήνα με το Belem, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1896, και πέρασε δώδεκα ημέρες στη θάλασσα.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τους Γάλλους Ολυμπιακούς αθλητές που ταξίδεψαν με το Μπελέμ . «Με την άφιξη της φλόγας, η χώρα μπαίνει πιά στους αγώνες», είπε ο Μακρόν στην Ολυμπιακή Μαρίνα της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 Τόνι Εστανγκέ δήλωσε ότι η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία κατέληξε σε μια «φανταστική γιορτή».

Με πληροφορίες από lefigaro.fr /AP

People wait for the arrival of the Olympic Flame in Marseille, France, 08 May 2024. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ο πλανήτης βράζει: Χωρίς φρένο η υπερθέρμανση του πλανήτη, παρά την αποδυνάμωση του φαινομένου Ελ Νίνιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: