Η άφιξη της Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και οικονομικά θέματα βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η άφιξη της η Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ την Τρίτη στην Κύπρο για επαφές, τα μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, καθώς ο χειρισμός των ιδιοκτητών περιουσιών στα κατεχόμενα που αποτάθηκαν στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας και έλαβαν αποζημιώσεις είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.

«Το κράτος ενθαρρύνει το μαύρο χρήμα», τιτλοφορεί η «Αλήθεια» το κύριο θέμα της και γράφει ότι απορρίπτονται για κατάθεση των χρημάτων τους στα τραπεζικά ιδρύματα όσοι λάβουν αποζημιώσεις παρά την κατοχή των νόμιμων εγγράφων από την Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Αλλού γράφει ότι παραμένουν ανεξέλεγκτες οι εγκληματικές ενέργειες μετά και την επίθεση κουκουλοφόρων τη νύχτα της Αναστάσεως στον Ύψωνα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απώλεια κονδυλίου 3,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα “Θάλεια” για τη δημιουργία Ψηφιακής Ακαδημίας στον Στρόβολο και σε πρόταση που έγινε για ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα.

«Χαμηλές προσδοκίες αλλά θέλει να “φέρει κάτι”» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης», ο οποίος γράφει για τον νέο γύρο επαφών της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο που ξεκινούν την Τετάρτη. Σε άλλο θέμα γράφει για αμφίρροπη μάχη μέχρι το τέλος για τον Δήμο Λεμεσού, βάσει και των δημοσκοπήσεων. Αλλού αναφέρει ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρέχον έτος ο σχεδιασμός των Εθνικών Σχεδίων Διαχείρισης Κρίσης για την κυβερνοασφάλεια βάσει ευρωπαϊκών απαιτήσεων.

«O Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Εξώδικα για την αδήλωτη», γράφει ότι κλιμακώνονται τα μέτρα κατά της αδήλωτης εργασίας με διπλασιασμό των προστίμων και μετατροπή τους σε εξώδικα. Αλλού προβάλλει την άφιξη δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων από την Ιορδανία στην Πάφο ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στην άφιξη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και στις συναντήσεις της αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/Κ ηγέτη.

«Απροστάτευτα παραμένουν τα νοικοκυριά από την ακρίβεια», τιτλοφορεί η «Χαραυγή» το κύριο θέμα της και γράφει ότι η Κυβέρνηση κατήργησε φορολογίες από τους πλουσίους, αφαιρώντας εκατομμύρια έσοδα από το κράτος. Αλλού προβάλλει την άφιξη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και τις επαφές που θα έχει αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της αποστολής της. Σε άλλο θέμα, κάνει λόγο για παγκόσμια κλιμάκωση των φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.

Με πληροφορίες από  ΚΥΠΕ

Ο Σκάι, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, έκανε την ανατροπή στα δελτία ειδήσεων την Κυριακή του Πάσχα: Ακολούθησαν το Mega, ο Star, ο Αντέννα και το OPEN, στο 25% οι Δεκατιανοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: