Περιττή και αχρείαστη η έλευση του Αλβανού Έντι Ράμα στην Ελλάδα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσειςεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Περιττή και αχρείαστη χαρακτήρισε την επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο protothema.gr ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης κι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του.

  • «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, είπε ότι «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό και όχι για διμερές θέμα. Σημείωσε μάλιστα, ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκπροσωπείται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με δύο υποψηφίους, όπως εκπροσωπούνται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, πράγμα που δεν συμβαίνει στα ψηφοδέλτια των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Τρία ερωτήματα από το ΠΑΣΟΚ, για τα email των ομογενών, προς την Κεραμέως: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο σκάνδαλο μετά την αποκάλυψη για σκηνοθετημένη διάρρηξη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: