Τι κοινό έχουν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι κάτω των 30; Πλούσιους προγόνους, δείχνει έρευνα και μιλάει για τη «μεγάλη μεταφορά πλούτου» [videos]

File Photo Jessica Serfaty (L) and Leonardo Maria del Vecchio attend the amfAR Gala Venezia 2023, at Scola della Misericordia, in Venice, Italy, late 03 September 2023 (issued 04 September 2023). EPA/ANDREA MEROLA




Σήμερα οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι περισσότεροι από ποτέ (2.781) και ο αριθμός αναμένεται να εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια καθώς μια ηλικιωμένη γενιά υπερπλούσιων ανθρώπων ετοιμάζεται να δώσει την περιουσία της στα παιδιά της.

Έρευνα του Forbes διαπίστωσε ότι υπάρχουν 15 δισεκατομμυριούχοι ηλικίας κάτων των 30 ετών. Ωστόσο, κανένας δεν δημιούργησε τον δικό του πλούτο. Αντίθετα, όλοι επωφελήθηκαν από τεράστιες κληρονομιές.

Η έρευνα μάλιστα κάνει λόγο για το πρώτο κύμα της «μεγάλης μεταφοράς πλούτου», όπου περισσότεροι από 1.000 δισεκατομμυριούχοι θα μεταφέρουν περισσότερα από 5,2 τρις δολάρια στους κληρονόμους τους τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Μεταξύ των υπερτυχερών του πλανήτη, ο Ιρλανδός Firoz Mistry, 27 ετών, και ο αδερφός του Zahan Mistry, 25 ετών, οι οποίοι κατέχουν περίπου 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μερίδιά τους στον ινδικό όμιλο Tata Sons της οικογένειας, που έχει στην κατοχή του μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Jaguar Land Rover. Κληρονόμησαν το 4,6% των μετοχών τους στην εταιρεία το 2022 μετά τον θάνατο του πατέρα τους, Cyrus Mistry, ο οποίος πέθανε λιγότερο από τρεις μήνες μετά τον παππού τους Pallonji Mistry.

 

Τα τρία παιδιά του Leonardo Del Vecchio, ιδρυτή της εταιρείας πολυτελών γυαλιών ηλίου Luxottica, έγιναν επίσης δισεκατομμυριούχοι μετά τον θάνατο του πατέρα τους το 2022. Ο Leonardo Maria Del Vecchio, 28, ο Luca Del Vecchio, 22, και ο Clemente Del Vecchio, 19, κληρονόμησαν ο καθένας από ένα μερίδιο1.5% στην εταιρεία συμμετοχών Delfin της οικογένειας με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία κατέχει σχεδόν το ένα τρίτο της EssilorLuxottica, της εταιρείας πίσω από τη Ray-Ban και την Oakley. Το καθένα εκτιμάται ότι αξίζει 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νεότερη δισεκατομμυριούχος είναι η Livia Voigt, 19 ετών, η οποία έχει περιουσία 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη στο μερίδιο 3,1% της WEG Industries, μια παραγωγό ηλεκτρικού εξοπλισμού στη Βραζιλία που συνιδρυτής ήταν ο παππούς της Werner Ricardo Voigt. Πέθανε το 2016. Στη λίστα είναι και η μεγαλύτερη αδερφή της Ντόρα Βόιγκτ ντε Ασίς, 26 ετών.

Ακόμη περισσότεροι νέοι δισεκατομμυριούχοι αναμένεται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια, καθώς πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους της λίστας ετοιμάζονται να παραδώσουν τις εταιρείες και τον πλούτο τους στην επόμενη γενιά.

Οι ειδικοί της ελβετικής τράπεζας UBS δήλωσαν: «Κατά τα επόμενα 20 έως 30 χρόνια, περισσότεροι από 1.000 από τους σημερινούς δισεκατομμυριούχους είναι πιθανό να μεταφέρουν περισσότερα από 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στους κληρονόμους τους. Πώς υπολογίζουμε αυτόν τον αριθμό; Απλώς αθροίζοντας τον πλούτο των 1.023 δισεκατομμυριούχων που είναι 70 ετών και άνω σήμερα.

«Μακροπρόθεσμα, ο εξαιρετικός πλούτος που πρέκυψε από την άνθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη δεκαετία του 1990 έχει δημιουργήσει ένα θεμέλιο για τις μελλοντικές γενιές δισεκατομμυριούχων οικογενειών».

Ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους που έχουν αποκτήσει μόνοι τους την περιουσία τους είναι ο Μπεν Φράνσις, 31 ετών, ο Βρετανός ιδρυτής της μάρκας αθλητικών δραστηριοτήτων Gymshark. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 1,3 δισ. δολάρια.

Με πληροφορίες από Guardian

Τι είναι το «σύνδρομο του Νώε»: Τυπική περίπτωση ένα ζευγάρι που μάζεψε σε ένα σπίτι 80τμ πάνω από 150 γάτες -Τους απαγορεύθηκε ισοβίως η διατήρηση κατοικίδιου [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: