Λίστα Forbes: Οι 14 rich and famous από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού* Στην κορυφή ο Τζορτζ Λούκας με τους χρυσοτόκους Star Wars, στο κλαμπ και η Τέιλορ Σουίφτ

FILE PHOTO: Η Taylor Swift σε συναυλία της στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο του 2024. EPA/JOEL CARRETT EDITORIAL USE ONLY, NO COMMERCIAL USE, NO PUBLICATION COVERS, AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




O σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός του Star Wars, βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Forbes με τους διασημότερους (celebrities) δισεκατομμυριούχους. Νέα είσοδος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων αυτών είναι η Τέιλορ Σουίφτ.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, 79 ετών πλέον, έχει συγκεντρώσει περιουσία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρότι η καριέρα του ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το 2005 με την κυκλοφορία του επικού Star Wars: Episode III – Revenge Of The Sith.

Τον Λούκας ακολουθεί κατά πόδας ο Στίβεν Σπίλμπεργκ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια χάρη σε μια πλούσια σειρά ταινιών υπερπαραγωγών.

Ακολουθεί ο θρύλος του NBA Mάικλ Τζόρνταν με περιουσία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πληθώρα επιχειρηματικών κινήσεων.
Ο 61χρονος πρώην μπασκετμπολίστας ονομάστηκε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος αθλητής στον κόσμο το 2015, αλλά μεγάλο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από προσοδοφόρες συνεργασίες με διάφορα brands.

Ο Τζόρνταν έχει κερδίσει περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τη δημοφιλή σειρά Nike Air Jordan, ενώ η αγορά της ομάδας ΝΒΑ Charlotte Hornets για 175 εκατομμύρια δολάρια το 2010 του απέφερε τεράστια κέρδη το 2023, όταν η ομάδα πουλήθηκε για 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακριβώς κάτω από τον Τζόρνταν, βρίσκεται η 70χρονη Οπρα Γουίνφρει με περιουσία 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτέλεσμα της δουλειάς της στα μέσα ενημέρωσης και μερικών έξυπνων επενδύσεων σε ακίνητα.

Η λίστα

1. Τζορτζ Λούκας (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια)
2. Στίβεν Σπίλμπεργκ (4,8 δισεκατομμύρια δολάρια)
3. Μάικλ Τζόρνταν (3,2 δισεκατομμύρια δολάρια)
4. Oprah Winfrey (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια)
5. Jay-Z (ράπερ) (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια)
6. Κιμ Καρντάσιαν (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια)
7. Πίτερ Τζάκσον )παραγωγός και σεναριογράφος της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια)
8. Tyler Perry (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια)
9. Rihanna (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια)10. Τάιγκερ Γουντς (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια)
11. ΛεΜπρόν Τζέιμς (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια)
12. Magic Johnson (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια)
13. Ντικ Γουλφ, (δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς «Law & Order») (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια)
14. Taylor Swift (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια)

Mε πληροφορίες από Daily Mail

«Συλλάβετέ με»: Η JK Rowling αμφισβητεί τον νέο νόμο της Σκωτίας για υποκίνηση μίσους και προκαλεί την αστυνομία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: