Τι είναι το «σύνδρομο του Νώε»: Τυπική περίπτωση ένα ζευγάρι που μάζεψε σε ένα σπίτι 80τμ πάνω από 150 γάτες -Τους απαγορεύθηκε ισοβίως η διατήρηση κατοικίδιου [videos]

Domestic cats in Accra. via wikimedia.org




Το ποινικό δικαστήριο της Νίκαιας (Alpes-Maritimes) καταδίκασε την Τετάρτη ένα ζευγάρι που ζούσε με περισσότερες από 150 γάτες στο διαμέρισμά του σε μόνιμη απαγόρευση διατήρησης κατοικίδιου, εκτός από την ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Θεώρησε ότι ο άνδρας και η γυναίκα «ήταν ένοχοι για το αδίκημα της εγκατάλειψης δεδομένης της πολύ σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας» των ζώων.

Διέταξε επίσης το ζευγάρι να πληρώσει στους συλλόγους για τα δικαιώματα των ζώων, στα πολιτικά κόμματα, περισσότερα από 150.000 ευρώ συνολικά ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και για τα έξοδα φροντίδας των γατών και των σκύλων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα.

Στο τέλος της απόφασης, η ιδιοκτήτρια των ζώων, μια 68χρονη γυναίκα, δήλωσε ότι δεν ήθελε να «τα παρατήσει». «Ποιος δεν θα έκανε έφεση εναντίον μιας τέτοιας αδικίας; «Είναι σαν να λες σε μια γυναίκα ότι δεν θα έχει πλέον παιδιά», είπε, προσθέτοντας ότι «είχε εγκαταλείψει τον εαυτό της για να μην τα εγκαταλείψει».

Δεκάδες άρρωστες γάτες

Το 2023, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν μετά από μια διαμάχη στην γειτονιά βρήκαν δεκάδες αφυδατωμένα ζώα, που υπέφεραν από υποσιτισμό γεμάτα παράσιτα και αρρώστιες , σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού του ζευγαριού. Το ζευγάρι ζούσε συνολικά με 159 γάτες και επτά σκύλους σε ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. Σε ένα μπάνιο, οι ερευνητές βρήκαν επίσης τα πτώματα τουλάχιστον δύο γατών και δύο κουταβιών.

«Ήταν οι έρωτες της ζωής μου», εξήγησε η ιδιοκτήτρια στην ακρόαση, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάσταση του διαμερίσματος και των ζώων ήταν μόνο περιστασιακή, ότι έψαχνε για λύσεις αλλά βρέθηκε αβοήθητη λόγω μόλυνσης. που χτύπησε τις γάτες και του καύσωνα που την είχε αρρωστήσει.

 

«Σύνδρομο του Νώε»

Μια ψυχιατρική αξιολόγηση επεσήμανε το «σύνδρομο Νώε», μια ανάγκη να σωθούν τα ζώα που μετατρέπεται σε άρνηση των ορίων. Ο σύντροφός της, ηλικίας 52 ετών, χειριζόταν μόνος τις συμβάσεις για την εταιρεία καθαρισμού τους και το ζευγάρι υποβλήθηκε σε διαδικασία έξωσης με χρέος ενοικίου 8.000 ευρώ.

Το 2014, το ζευγάρι είχε ήδη αποτελέσει αντικείμενο έρευνας που έκλεισε χωρίς περαιτέρω ενέργειες, επειδή ζούσαν με δεκατρείς γάτες και έναν σκύλο σε ένα στούντιο 18 τ.μ. Στη συνέχεια, η γυναίκα μάζεψε τις τρεις γάτες και τα τρία σκυλιά των γονιών της το 2018, πριν πάρει περίπου τριάντα γάτες από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, πιστεύοντας ότι κινδύνευαν να δηλητηριαστούν. Στη συνέχεια αυτές αναπαράχθηκαν.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

«Joker: Folie à Deux»- Κυκλοφόρησε το πρώτο πόστερ του πολυαναμενόμενου σίκουελ με Lady Gaga και Χοακίν Φίνιξ [photo, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: