Ενας σκύλος και πέντε γάτες μαθαίνουν… αγγλικά στη Λέρο: Πως δημιουργήθηκε το πρώτο pet friendly σχολείο

μαθήματα αγγλικών συντροφιά με τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Photo via protothema.gr




Με τις μνήμες του Όλιβερ στην Αράχωβα να είναι ακόμα νωπές, σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων, τη Λέρο, ένα φροντιστήριο αγγλικών φιλοξενεί στα… θρανία του έξι διαφορετικούς «μαθητές» και συγκεκριμένα έξι σκυλάκια που συντροφεύουν τα παιδιά.

Πρόκειται για το κέντρο γλωσσών Καρανικόλα στο οποίο τα παιδιά κάνουν μάθημα με την παρέα ζώων.

Οπως γράφει το protothema.gr:

Η ιδιοκτήτρια Άννα Καρανικόλα, όπως γράφει το protothema.gr,  που είχε την έμπνευση να δημιουργήσει έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο μάθησης εξηγεί:

«Με μεγάλη μας χαρά και υπερηφάνεια δηλώνουμε ότι είμαστε το πρώτο pet friendly σχολείο στην Ελλάδα και τα ζώα μας είναι υιοθετημένα. Άλλωστε στο νησί έχουμε ένα καταπληκτικό φιλοζωικό σωματείο, το οποίο και στηρίζουμε και σκοπεύουμε να κάνουμε δράσεις μαζί με τα παιδιά.

»Ευχόμαστε να βρούμε μιμητές σε όλη την Ελλάδα και να αλλάξει πλέον η νοοτροπία απέναντι όχι μόνο στα κατοικίδια αλλά στα αδέσποτα γενικότερα. Το οφείλουμε όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και στα ζώα και φυσικά σε εμάς τους ίδιους για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».

Μιλώντας για τα ζώα που φιλοξενεί λέει:

«Εχουμε μαζί μας την Ίρις ένα σκυλί που υιοθετήσαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο Λέρου «Αδέσποτα πατουσάκια» και πέντε γάτες (όλες αδέσποτες που υιοθετήσαμε), την Νιάνια, το Σιάκι, την Μπελ, την Νάλια και την τελευταία μας γατούλα που βρήκαμε στο δρόμο, την Pumpkin.

»Tα ζώα συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος με τα παιδιά. Αν και πολλά παιδιά στην αρχή δεν ήταν εξοικειωμένα με τα ζώα ή τα φοβόντουσαν, το όποιο πρόβλημα ξεπεράστηκε».

Αφιέρωμα των New York Times: Προβάλλουν το Mamma Mia και τη Σκόπελο μέσω της μουσικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: