Πλήρη υποστήριξη στο Ισραήλ εκφράζουν οι G-7: Προειδοποιούν για ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση με ευθύνη του Ιράν

epa11278180 People take part in the Goodwill march organized by the Jewish community in Prague, Czech Republic, 14 April 2024. Participants expressed support for Israel after an Hamas attack on Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the recent airstrikes by Iran. EPA/MARTIN DIVISEK




Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) συνήλθαν σε τηλεδιάσκεψη και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή τους στην ασφάλεια του Ισραήλ.

  • Το Ιράν κινδυνεύει να προκαλέσει μία ανεξέλεγκτη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποιούν στο κοινό ανακοινωθέν τους.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την σταθεροποίηση της κατάστασης και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης», δηλώνουν οι ηγέτες της G7 και ζητούν από το Ιράν και τους συμμάχους τους να σταματήσουν τις επιθέσεις.

Οι ηγέτες της G7 δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

«Για τον σκοπό αυτό-καταλήγει η ανακοίνωση- οι G7 απηύθυναν έκκληση να τεθεί τέρμα στην κρίση στην Γάζα, μέσω του τερματισμού των εχθροπραξιών και της απελευθέρωσης των ομήρων από την Χαμάς» ενώ «εγγυήθηκαν την συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό».

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Την τελευταία στιγμή, μετά από τηλεφώνημα του Προέδρου Μπάιντεν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ακυρώθηκε η αντεπίθεση-απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: