Oι αυξήσεις στα πετρελαιοειδή, η επίσκεψη Μέτσολα και οι δραματικές εξελίξεις στη Γάζα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). PIO, Andreas Loucaides




H θανατηφόρα ισραηλινή επιδρομή κατά αυτοκινητοπομπής της World Central Kitchen στη Γάζα, οι αυξήσεις στα πετρελαιοειδή, η επίσκεψη της Προέδρου του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα στην Κύπρο και το μεταναστευτικό είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Παγκόσμιος συγκλονισμός» και αναφέρει ότι η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τον ανθρωπιστικό διάδρομο με επτά νεκρούς της ΜΚΟ World Central Kitchen.

Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής καταλογίζει στον Υπ. Ενέργειας ότι δεν λέει την αλήθεια για άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως πέραν των 4 ωρών κράτησε η κατάθεση του Μακάριου Δρουσιώτη για το βιβλίο «Κράτος Μαφία».

«Οι Ισραηλινοί σκότωσαν εθελοντές και την….’Αμάλθεια’» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται σε διεθνή κατακραυγή για το έγκλημα με ΕΕ και μεγάλα κράτη να ζητούν εξηγήσεις.

Αλλού αναφέρει πως το Υπ. Ενέργειας και η ΑΗΚ εξετάζουν την προοπτική να χαρακτηριστεί κρίσιμη υποδομή το έργο των έξυπνων μετρητών. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως διεξάγονται δύο ποινικές έρευνες κατά δημοσίων υπαλλήλων για τουρκοκυπριακές περιουσίες.

Κάτω από τον τίτλο «Τεράστια καταστροφή φαρμάκων» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι αχρηστεύθηκαν χιλιάδες συσκευασίες φαρμάκων και οι αρχές το έκρυψαν για δύο εβδομάδες.

Αλλού αναφέρει ότι πληγώθηκε από πυρά η Αμάλθεια, για το θανατηφόρο πλήγμα κατά ΜΚΟ στην Γάζα. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι κατά εκατοντάδες φθάνουν οι Σύροι από το Λίβανο και ότι σε 3 μήνες αφίχθηκαν στο Κάβο Γκρέκο 2.208 μετανάστες.

«’Καπέλο’ από τις εταιρείες με νέες αυξήσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι ασκεί πίεση το ΑΚΕΛ για επαναφορά του μειωμένου φορολογικού συντελεστή.

Σε άλλο ρεπορτάζ η «Χ» αναφέρεται σε κατακραυγή για τις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ κατά ΜΚΟ στη Γάζα. Επίσης αναφέρει ότι γεννιέται ένα παιδί με αυτισμό σε κάθε 58 γεννήσεις και ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει καταγραφή.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «’Εκκληση για περισσότερα πλοία με βοήθεια παρά τους θανάτους» και αναφέρεται στο θανατηφόρο πλήγμα κατά ΜΚΟ στη Γάζα και τις εκκλήσεις για να συνεχιστεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος γιατί οι ανάγκες είναι επείγουσες.

Αλλού γράφει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία υπεραμύνεται των ελέγχων της στην Εθνική Φρουρά. Αναφέρει εξάλλου ότι ο ΠτΔ ανέφερε στην Πρόεδρο της Κομισιόν ότι η Κύπρος έφτασε σε οριακό σημείο στις αφίξεις μεταναστών.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» φέρει τίτλο «Αδειάζει η κλεψύδρα για διοικητή» και γράφει στο κύριό της θέμα ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠτΔ επέλεξε για τη θέση του Διοικητή της ΚΤ τον δρ Χριστάκη Πατσαλίδη.

Γράφει αλλού πως η Κίνα δεν αποτελεί πλέον επενδυτικό Ελντοράντο. Γράφει σε άλλο θέμα ότι εισάγεται το νέο έργο Synesgy για ESG (Environmental, Social, Governance) υποχρεώσεις στις εταιρείες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Ελληνισμός της Ρουμανίας: Τα διδάγματα από τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των ομογενών μας ας αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση απ’ όλους…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: