Ο κύβος ερρίφθη: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, διχασμένο το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για το εύρος και τον χρόνο του ισραηλινού χτυπήματος

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ που έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.




Η πλειοψηφία του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου τάσσεται υπέρ μιας απάντησης στη χθεσινοβραδινή επίθεση από το Ιράν, αλλά τα μέλη του είναι διχασμένα ως προς την κλίμακα και το χρονοδιάγραμμα της, σύμφωνα με το Reuters.

Το πενταμελές υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εδώ και ώρες για να συζητήσει την επίθεση – στην οποία εκτοξεύτηκαν πάνω από 330 πύραυλοι και drones στο Ισραήλ.

Η είδηση επιβεβαιώνει ισραηλινή πηγή που νωρίτε είπε ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έχει  αποφασίσει ότι θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, αλλά δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις ως προς τις λεπτομέρειες.

«Είναι σαφές ότι το Ισραήλ θα απαντήσει, το ερώτημα είναι πότε και σε ποια κλίμακα», είπε Ισραηλινός αξιωματούχος στο συνεργαζόμενο δίκτυο NBC News λίγο μετά τις 9μμ.

Η ακροδεξιά θέλει άμεσα αντίποινα

Δύο υπουργοί της ακροδεξιάς πτέρυγας της ισραηλινής κυβέρνησης, είχαν ταχθεί νωρίτερα σήμερα ανοιχτά υπέρ της σφοδρής απάντησης στο Ιράν,

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλελ Σμότριτς προέτρεψε για μια απάντηση που θα «αντηχεί σε όλη τη Μέση Ανατολή» και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να «τρελαθεί» και να αντιδράσει αναλόγως.

Ο Σμότριτς, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού, είπε ότι εάν το Ισραήλ διστάσει, «θα θέσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε υπαρξιακό κίνδυνο».Χαρακτήρισε αυτή μια «στιγμή αλήθειας», λέγοντας: «Αν η απάντησή μας έχει απήχηση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή για τις επόμενες γενιές, θα κερδίσουμε».

Ο Ben Gvir, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Jewish Power, είπε ότι η απάντηση του Ισραήλ δεν πρέπει να είναι «αδύναμη» και ότι «οι έννοιες του περιορισμού και της αναλογικότητας είναι έννοιες που απεβίωσαν στις 7 Οκτωβρίου», την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ.

 

Με πληροφορίες από SkyNews

 

Την τελευταία στιγμή, μετά από τηλεφώνημα του Προέδρου Μπάιντεν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ακυρώθηκε η αντεπίθεση-απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: