Μάχη με τις φλόγες στο Λασίθι: Περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ, τρεις τραυματίες

FILE PHOTO: Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κι επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Νωρίτερα είχαν ενισχυθεί και πάλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και εστιάζουν στο κομμάτι που βρίσκεται ανατολικά προς Κουτσουρά ενώ η πλευρά προς την Ιεράπετρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές ανέμων 8 έως 9 μποφόρ γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων καθώς και τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάτοικος από τον Μαύρο Κόλυμπο έχει τραυματιστεί και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για έναν 74χρονο άντρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ απομακρύνθηκε από τον οικισμό του έπειτα από τα μηνύματα 112 που εστάλησαν, επέστρεψε προς Μαύρο Κόλυμπο. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης. Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές του neakriti άλλο ένα ηλικιωμένο άτομο, συγκεκριμένα μια γυναίκα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και δεν μπορεί να μετακινηθεί. σχετικά με τον πυροσβέστη, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς υπέστη διάστρεμμα στο πόδι και δεν μπορούσε να συνεχίσει το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα τα μηνύματα του 112 ανέφεραν:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αυτή την στιγμή οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί και κάτοικοί τους έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στο πόδι η Πυροσβεστική για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Mήνυμα του 112, εκκενώθηκαν οικισμοί, ένας σοβαρά τραυματίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: