Στο πόδι η Πυροσβεστική για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Mήνυμα του 112, εκκενώθηκαν οικισμοί, ένας σοβαρά τραυματίας

FILE PHOTO: Καναντέρ επιχειρεί σε κατάσβεση φωτιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση την περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.

Πριν λίγο, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα τα μηνύματα του 112 ανέφεραν:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής υπάρχει ένας εγκαυματίας σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για έναν 74χρονο που ήταν στο χωράφι του και προσπαθώντας να το προστατεύσει από τη φωτιά έχασε τις αισθήσεις του. Ο άνδρας διασωληνώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών.

«Φοβάμαι τη στιγμή που θα διψάω και δεν θα υπάρχει νερό να πιω»: Καμπανάκι των ειδικών για την ξηρασία, ποιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν με ερημοποίηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: