Οι θρασύτατοι Αττίλες ομιλούν για δήθεν “εμπάργκο” στην κατεχόμενη Κύπρο: Ενώ οι όποιοι “αποκλεισμοί” οφείλονται ξεκάθαρα στην τουρκική κατοχή

Ο ισλαμιστής αντιπρόεδρος της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο. Φωτογραφία Twitter, Cevdet Yılmaz, @_cevdetyilmaz




«Η σταθερότητα στην Κύπρο, η απαλλαγή από τα (δήθεν) άδικα εμπάργκο και η εγκαθίδρυση μιας πολύ ισχυρής ενσωμάτωσης με τη διεθνή κοινότητα είναι προς όφελος της περιοχής μας και του κόσμου. Όσοι προσπαθούν να το αποτρέψουν αυτό διαπράττουν μια μεγάλη αδικία, αλλά τελικά αυτά τα άδικα εμπάργκο θα εξαλειφθούν»,

Τα παραπάνω ανέφερε με θράσος ο ισλαμιστής Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ απευθυνόμενος στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο πάρκο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Μόρφου για το καθιερωμένο ιφτάρ – δείπνο μιας και τελειώνει ο μήνας των νηστειών και ξεκινά η εορτή του Ραμαζανιού.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Γιλμάζ πρόσθεσε πως «ό,τι και να κάνει κάποιος να κλείσει μια πόρτα, εμείς ανοίγουμε άλλες δέκα. Οι πόρτες είναι ατελείωτες. Η ‘(παράνομη) “τδβκ” θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις της με τον κόσμο, ιδιαίτερα με τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Θα συνεχίσει να χρησιμεύει ώστε να γίνει νησί ειρήνης στην περιοχή μας».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «εμείς πάντοτε περπατάμε μαζί προς το μέλλον και είμαστε σε θέση να κοιτάμε με ασφάλεια το μέλλον». Εργαζόμαστε σκληρά για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την πρόοδο του ψευδοκράτους, πρόσθεσε, και θα συνεχίσουν να το κάνουν. «Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι προετοιμασίες μας για μια νέα συμφωνία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας».

Ο Γιλμάζ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα όσα γίνονται στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της γεωργίας, λέγοντας ότι εντός του 2024 θα ολοκληρώσουν το νέο «κρατικό» νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας σε Λάπηθο και Βαρώσι.

Αναφέρθηκε και στο νέο κτιριακό σύμπλεγμα του παράνομου «προεδρικού», της παράνομης «βουλής» και το τζαμί, λέγοντας ότι έτυχε πληροφόρησης για την πορεία των έργων αν και δεν μπόρεσε να το επισκεφθεί επιτόπου λέγοντας πως ένα τέτοιο έργο αρμόζει στα 50 χρόνια από την άνανδρη τουρκική εισβολή στο ψευδοκράτος.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στα έργα για την μεταφορά νερού άρδευσης και ύδρευσης από την Τουρκία και δήλωσε ότι θέλουν να προγραμματίσουν ως συμπληρωματική παραγωγή της Τουρκίας, την αγροτική παραγωγή στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναχώρησε από τα κατεχόμενα μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης – δείπνου στη Μόρφου.

ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ/HMA
Λευκωσία, Κύπρος

Θρασύτατος Τατάρ μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες: Δεν θα κάτσει, λέει, σε τραπέζι διαλόγου αν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν αναγνωρίσει την «κυριαρχική του ισότητα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: