Οι φόβοι για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

Members of the United Nations Security Council gather for an emergency meeting at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 14 April 2024. The State of Israel called for the meeting following a barrage of drone and missile attacks by the Islamic Republic of Iran on 13 April. EPA, STEPHANI SPINDEL




Οι φόβοι που εκφράζονται παγκοσμίως για την περίπτωση αντιποίνων από πλευράς Ισραήλ στο κτύπημα του Ιράν, προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

Προβάλλονται επίσης η απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της εξέτασης των αιτήσεων Σύριων για άσυλο, το έργο για την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση και η κατάσταση στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο “Φόβοι χάους στη Μέση Ανατολή» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι θα ανταποδώσουν το ιρανικό κτύπημα, κρατώντας στα ύψη την αγωνία της ανθρωπότητας.

Αλλού αναφέρει ότι ο Διαχειριστής της Ελλάδας μιλά για κυπριακά εμπόδια στο έργο για την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση. Γράφει επίσης για την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της εξέτασης των αιτήσεων Σύρων για άσυλο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η Κύπρος ξανά στη δίνη των γεωπολιτικών εντάσεων» γράφει ότι για την Κύπρο το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα και η πραγματική αγωνία σε αυτή τη φάση είναι στην οικονομία.

Προβάλλει επίσης συνέντευξη του 30χρονου Δημήτρη Κοτσιέκκα ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα για τη ζωή των εγκλωβισμένων στο Ριζοκάρπασο, που αποτέλεσε την αφορμή για τη διδακτορική διατριβή του και ένα βιβλίο. Γράφει επίσης ότι ηλικιωμένοι ασθενείς που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν πιέζουν τα νοσοκομεία να παραταθεί η νοσηλεία τους.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ισχυρές εκρήξεις πολέμου» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι με τον τρόμο μιας γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή με κομμένη την ανάσα μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ.

Γράφει επίσης ότι η Λευκωσία είναι σε ετοιμότητα για εκκενώσεις πολιτών από την περιοχή, ενώ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ετοιμάζεται για νέα επίσκεψη στο Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Κομισιόν.

Αλλού αναφέρει ότι εκτιμάται πως μόνο 120 χιλιάδες άτομα θα ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο το 2024 καθώς στο Λιμάνι Λεμεσού θα αφιχθούν σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μόλις 68 κρουαζιερόπλοια, ενώ συστάθηκε Ομάδα Εργασίας για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας υπό την εποπτεία της Υφυπουργού Ναυτιλίας.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Φόβοι για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή» γράφει, στο κύριο της θεμα, ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις και καλεί σε αυτοσυγκράτηση ενώ το ΑΚΕΛ ζήτησε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Αλλού αναφέρει ότι ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου από Σύρους. Γράφει επίσης ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι τίμησαν χθες τη μνήμη των Καβάζογλου και Μισιαούλη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Ορμητήριο ξανά η Κύπρος, αλλά οι απαράδεκτοι Εγγλέζοι δεν ενημέρωσαν τη Λευκωσία (video): Βρετανικά μαχητικά έφυγαν από το Ακρωτήρι για να αναχαιτίσουν την ιρανική επίθεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: