Η εμπλοκή για τη διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης και η δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των αιτήσεων για συμμετοχή στο σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους», η ήττα Ερντογάν στις Δημοτικές Εκλογές στην Τουρκία και η έρευνα για το «’Κράτος Μαφία’», είναι τα κύρια θέματα στις σημερινές εφημερίδες στην Κύπρο.

Επίσης προβάλλονται η δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου που έδειξε ότι η Κυβέρνηση πήρε βαθμό εμπιστοσύνης μόλις 31%, η άφιξη πέραν των 400 μεταναστών σε 24 ώρες και η νέα εμπλοκή για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, είναι τα κύρια θέματα στις σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο “Περιμένουν ένα μήνα για προέγκριση» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στη δυσαρέσκεια των καταναλωτών, που αιτήθηκαν συμμετοχή στο «Φωτοβολταϊκά για Ολους».

Αναφέρεται επίσης στην εκλογική ήττα του Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία με την αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκεται σε ενισχυμένη θέση. Γράφει επίσης ότι ο κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, Σου Χαϊτζίν, έπεσε στα χέρια των αρχών της Σιγκαπούρης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στα βαθιά από σήμερα η έρευνα για το «Κράτος Μαφία’» και γράφει ότι το κατώφλι του κτηρίου της Αρχής κατά της Διαφθοράς για να δώσει κατάθεση και στοιχεία που κατά την άποψή του τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του για πράξεις διαφθοράς εκ μέρους του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη αναμένεται να περάσει σήμερα ο συγγραφέας του επίμαχου βιβλίου Μακάριος Δρουσιώτης.

Αναφέρει επίσης ότι επί τάπητος βρίσκεται η νομιμότητα των βίντεο στη Μονή Οσίου Αββακούμ. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδέχθηκε τις προτάσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Νέα εμπλοκή στο καλώδιο» γράφει στο κύριο του θέμα ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι κυπριακές Αρχές εμμένουν στην ανάγκη για νέα μελέτη κόστους-οφέλους από τον Ελληνα Διαχειριστή Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) για τη διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης με τρίτο επαναϋπολογισμό της τελικής δαπάνης.

Αλλού αναφέρει ότι σε συναγερμό βρίσκεται η λιμενική αστυνομία λίγες ώρες μετά την άφιξη 5 σκαφών με 271 μετανάστες και άλλα τρία σκάφη εντοπίστηκαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Γράφει επίσης ότι πύργος 181,5 μέτρα και 44 ορόφων θα κτιστεί στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πάτωσε και σε δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου η Κυβέρνηση» γράφει ότι η Κυβέρνηση πήρε βαθμό εμπιστοσύνης μόλις 31% και κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση από το τέλος. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και υποβολής δήλωσης για ψηφοφορία στο εξωτερικό.

Γράφει επίσης ότι αναστάτωση έχει προκληθεί ανάμεσα στους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, που ήδη φοιτούν στο 2ο και 3ο έτος μετά την απόφαση για εξ’ ολοκλήρου μεταφορά της Σχολής Τουρισμού στην Πάφο.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Πέραν των 400 μεταναστών αφίχθηκαν σε 24 ώρες» και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό για συζήτηση του θέματος των αφίξεων παράτυπων μεταναστών από το Λίβανο.

Γράφει επίσης ότι ο Γενικός Ελεγκτής ζητά τον λόγο για τα προβλήματα στο δίκτυο Natura. Προβάλλει επίσης τις χθεσινές εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ -Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Στη Λευκωσία για διήμερη επίσκεψη η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου-Ενημέρωση από Χριστοδουλίδη για την «Αμάλθεια»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: