Περίεργες πληροφορίες εκπορευόμενες από την Άγκυρα: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Οίκο; Καμία επίσημη πληροφόρηση από Ουάσιγκτον ή Άγκυρα…

FILE PHOTO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan attends a press conference in Ankara, Turkey. EPA, NECATI SAVAS




Ακυρώθηκε η επίσκεψη του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την 9η Μαϊου, ισχυρίζεται ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός ODA TV.

Μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακή δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση από το Λευκό Οίκο, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η Αμερικανική Προεδρία δεν ανακοίνωσε επίσημα, ποτέ μέχρι σήμερα, ότι εστάλη πρόσκληση στον Ερντογάν για να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο. Η διαρροή της πληροφορίας για την επίσκεψη έγινε από την τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο Ερντογάν επρόκειτο να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 9 Μαΐου, όπου θα συναντούσε για πρώτη φορά, στο Λευκό Οίκο, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκε σε άλλες πόλεις, αλλά ποτέ στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ισχυρίζεται ότι εξασφάλισε το Odatv, ακυρώθηκε η επίσκεψη.

Το δίκτυο αναφέρει ότι είχε προγραμματιστεί να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έως τη Γάζα, τα αμυντικά σχέδια και τις οικονομικές σχέσεις.

Φαίνεται, πάντα σύμφωνα το τουρκικό κανάλι, ότι ο λόγος για την ακύρωση της επίσκεψης του Ερντογάν ήταν η παροχή βοήθειας ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ,

Όπως είναι γνωστό, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, τερματίζοντας έτσι ένα εξάμηνο πολιτικό αδιέξοδο, την ώρα που τα στρατιωτικά αποθέματα του ΚΙέβου ήταν έτοιμα να εξατμιστούν στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού (Ταϊβάν).

Από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στο Ισραήλ προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας.

Το τουρκικό κανάλι φαίνεται να υπονοεί ότι ο Ερντογάν είναι αυτός που ακύρωσε την επίσκεψη διαμαρτυρόμενος για την παροχή της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος συναντήθηκε χθες με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, μία κίνηση που εξόργισε την Ουάσιγκτον και την Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόφαση του Κατάρ να εκδιώξει τη Χαμάς, η Τουρκία φαίνεται έτοιμη να φιλοξενήσει τους ηγέτες της, καθιστώντας την Άγκυρα βάση της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι Αμερικανοί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επιβάλει κυρώσεις σε στελέχη της Χαμάς.

ΠΗΓΗ: Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός ODA TV

Ο Ερντογάν προκαλεί τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς με την υποδοχή του Ισμαήλ Χανίγιε στα ανάκτορα: Η Τουρκία θα γίνει η νέα βάση της Χαμάς, μετά το Κατάρ;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: