Η αγωνία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

An Iranian woman walks past an anti-Israel banner carrying pictures of Iranian missiles, in Tehran, Iran EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Το θέμα των πολλαπλών συντάξεων, το μεταναστευτικό, οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, η αγωνία για τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και οι καταγγελίες για παράνομες μετοικήσεις ψηφοφόρων είναι τα κύρια θέματα στον σημερινό Τύπο της Κύπρου.

Οι εφημερίδες προβάλλουν ακόμη την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την πτώση μέρους οροφής κτηρίου στη Λεμεσό, τις χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για τη χρήση ναρκωτικών και βία στα σχολεία, τις καταγγελίες για νέες παρεμβάσεις στον Ακάμα, δηλητηριάσεις ζώων, και για το πρόγραμμα στήριξης ΕΕ σε Τ/κ επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων.

H «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ο Ελεγκτής εκθέτει την Κυβέρνηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να λύσει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων. Αλλού γράφει για αποτυχία των μέτρων της Κυβέρνησης για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και ότι ήρθαν δύο πλοία και καραδοκούν άλλα πέντε.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θέμα ανάπτυξης του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, και σε πληροφορίες ότι η κοινοπραξία ΚΙΤΙΟΝ θέλει να κτίσει πολυκατοικίες και μετά να ασχοληθεί με το λιμάνι-μαρίνα.

«Σκιές και ερωτήματα για τη θαλάσσια επιχείρηση» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του ο «Πολίτης», και γράφει ότι είναι επικίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές το εγχείρημα της ανακοπής βαρκών στα ανοικτά του Λιβάνου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολίτες σπεύδουν στα κόμματα προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για επιδόματα αφού περιμένουν μήνες να τα λάβουν.

Αλλού γράφει ότι το Κόσοβο δίχασε Κύπρο και Ελλάδα με αφορμή την ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναφέρεται σε αρνητικές προεκτάσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για αύξηση 14,7 σεντ στη βενζίνη και 9,7 σεντ στο πετρέλαιο εντός του Απρίλη και για αγωνία διεθνώς για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, γράφει ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του, υπό τον τίτλο «Απανωτές αυξήσεις τιμών στα καύσιμα».

Αλλού γράφει ότι από θαύμα γλύτωσε άντρας στη Λεμεσό μετά από πτώση μέρους οροφής εγκαταλελειμμένου κτηρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έληξε το θρίλερ με τους 500 μετανάστες που είχαν προορισμό την Κύπρο αφού αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η «Χαραυγή», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για παράνομες μετοικήσεις ψηφοφόρων», και γράφει για οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης και νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καταγγελίες για νέες παρεμβάσεις σε ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή στον Ακάμα. Αλλού γράφει για πρόγραμμα στήριξης ΕΕ σε Τ/κ επιχειρήσεις για να ενταχθούν στην οικονομία και στην ενιαία αγορά της Ένωσης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Δύο βάρκες με μετανάστες στάλθηκαν πίσω στον Λίβανο», γράφει, μεταξύ άλλων, ότι οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζει ανησυχίες για την κατάσταση.

Αλλού γράφει για ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών από μαθητές και αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Μάριου Χαρτσιώτη χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας. Σε άλλο θέμα γράφει για αντιδράσεις μετά από δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι και ότι οι Οικολόγοι ζητούν να ληφθεί δράση από τις αρχές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύη Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Πρόεδρος της Κύπρου μαζί με την Πρόεδρο της Κομισιόν πάνε στο Λίβανο: “Πακέτο” για να σταματήσουν οι ροές μεταναστών από τη Συρία; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: